Gultenakkoyun normal doğum çok istememe rağmen o kadar sancıyı çekip açılmam felan olmazsa sezeryana dönmesinden çok korkuyorum. Her iki acıyıda yaşamış olacam. Direk sezeryan mı olsam çok kararsızım. Tecrübelerinizi paylaşırmısınız ne gibi durumlar olursa normal doğumdan sezeryana dönüş yapılıyor
Melikekrky Gultenakkoyun benım durumum şu sekıldeydı son dakikaya kadar normal doğum pozısyonundaydı hatta 39+6 da sabaha karşı yeşil renklı su gelmesı ıle hastaneye gıttım açılma 1 cm di nst bağlandı yanıma kımseyı almadılar kendi sancılarım başlıyordu aslında duzenlı gırıyordu her yarım saate Altan muayne yaptılar öğlen 11 gıbı suni sancı takıldı açılma 3 cm oldu fakat yataktan hıc kaldırmadılar yürüyüş yapamadım en son ıstıgfar ettım farklı bir doktor geldi yine muayne etti bebek strese gırebılır kakasını yapmıs ondan yeşil suyun geliyor dedi doktor ve dıgerlerı hıcbır şey soylememıstı acil sezeryana alıyoruz dendı bn her ıkı acıyı da cektım ustelık bırde suni bilmiyorum normal doğum daha sağlıklı ama bebek nasıl gelmek ıstıyorsa öyle gelsin bence
Mavili1480 Gultenakkoyun Normal doğum yapma imkanınız varsa kesinlikle normal doğum bence sezeryan zor bir doğum toparlanmak çok daha zor oluyor ben mecburi oldum keşke normal yapabilme imkanım olsaydı diyorum 😊
Birbenbirbebek Gultenakkoyun iki doğumunda efsane korkunc ve efsane pozitif hikayeleri var . Birinciyi normal doğurdum doktoruma güvendim püüü güvenmez olaydım . Bunu sezeryan düşünüyorum ama gelen gideni aratırı da yaşayacağım gibi geliyor ondan da cok korkuyorum … 🥺 artık 3. Olursa bu soruya net cevap vereceğim bence 😂
Gultenakkoyun Mavili1480 siz neden mecbur kaldınız. Şuanlık normal gözüküyor bakalım son dakka değişedebilir tabi bu durum
Musilk-1 Gultenakkoyun mümkünse bir sıkıntı yoksa normal doğum yapın ben ikisinide normal yaptım odaya yürüyerek gittim sezeryanda iki gün yerinizden kalmazsınız diye biliyorum ve herkez yıllar önce doğum yapmış olmasına rağmen sezeryan dikişleri hala sızı veriyor diyor bunu yıllar geçtikçe daha fazla anlarsınız
Gultenakkoyun Musilk-1 evet sezeryan sonrası çok sıkıntı yaşayan tanıdıklarım var ama normal doğumdan da dönülebiliyor mecburi. Çok belirsiz bir süreç
Minnakpopus Musilk-1 5 sene olacak sezaryen yapalı. Her zamanda derim Allah nerede sezaryen doğum yapacak kadın varsa benim ki gibi güzellikler nasip etsin. Bu dedikleriniz bünye ile alakalı.benim vajinal doğum Hakkında bir tecrübem yok o yüzden kendi doğumum benim için en iyisiydi. Öyle yatmadım ağrı sızı bilmedim hiçbir zorluk yaşamadım. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim bu doğumum ne getirir bilemem ama bunuda nasipse sezaryen düşünüyorum. 5 senedirde bir kere olsun sezaryen yerim ne ağrıdı ne sızladı. Tabiki sezaryeni kötü tecrübe eden arkadaşlarda olmuştur ama nasış vajinal doğumunda her zaman iyi olmadığı gibi her doğum bireye özeldir 🌸
Rmyz Musilk-1 ben iki doğum yaptım mecburi sezaryen. Ama çok rahattı. 3, 4 saat sonra uyuşukluk geçti kalktim yürüdüm, bebeğime bakabildim. Hiç bir sıkıntım olmadı. On yıl geçti hiç ameliyat yerim acımadı acimiyorda kişiye göre değişiyor sanırım. Bende nedense normal doğumdan korkuyorum hatta yorumları okuyunca iyi ki sezaryen olmuşum diyorum.
bebegimd7 Musilk-1 Ben 11 ay önce sezaryen oldum ve dikiş yerim acımıyor eskiden dokununca nasıldısa şimdi de öyle. Vajinal doğum yapmadım bu yüzden olumsuz şeyler anlatıldığında hiçbir hamileye deneyimlemediyim bir şeyi söylemedim.
Birbenbirbebek Gultenakkoyun şimdi net söylemek gerekirse sancıda ve doğum esnasında cok acı cektim ama sonra agrım olmadı cok iyiydim hatta ama 4 gün sonra alt dikişler efsane kötü oldu 40 gün yanımda biri kaldı keşke bunu çekeceğime sezeryan olsaydım en azından dikişlerimi görüp bakımını tam yapabileceğim yerde olurdu altta sürekli kanamadan dolayı ıslanıyor ve yan yatsan dikişe yine değiyor sırt üste yatsan yine değiyor … ben zorlandım yine o doğum esnası sancı unutuluyor ama ben 3. Senem dikişlerimin acısını unutamadım
akkaya_1234 Gultenakkoyun yani denemeden bilemezsin belki de çok kolay olur doğumun her türlü acı çekilecek sezeryan acısız mi sanki ufak bir ameliyat bile ağrılı acılı oluyor normal doğum yapma şansın varsa şansını denemelisin bence benim de ilk gebeliğim bende her iki doğum şeklinde n korkuyorum ama ameliyat beni daha çok korkutuyor çünkü daha önce iki karın bölgesinde ameliyat oldum ve toparlanmam kendi işimi yapabilmem baya zaman aldı bi de ameliyat li halde bebekle ilgilenmek zorunda kalmak daha zordur eminim ama yine de karar senin sadece şunu bil sezeryan ameliyatı da ciddi bir ameliyat ve sonrası zor bir süreç sonuçta ameliyat yani.Allah hepimize kolay güzel sağlıklı doğum nasip etsin bebislerimiz sağlıklı hayırlı evlatlar olsun zamanında gelsinler .amin
rubeyyisarah Gultenakkoyun mesela ben hiç problem yaşamadım ama ona rağmen normal doğumun (kesi olmadan, suni sancısız) daha uygun olduğunu söylüyorum. Valla şu an hastanelerdeki prosedür normal doğumda bile sezeryanı aratmıyor o sebeple ikilemde kalmakta çok haklısınız. Ben ev doğumu yapacağım evde huzurla… allah nasip ederse tabi
Elifsvl Gultenakkoyun ben bu durumu yaşadım maalesef ki. 2 ay oldu doğum yapalı. Hiç açılmam olmadı 1 cmde kaldı fitil suni sancı derken hiçbir ilerleme olmayınca sezeryana döndük. Doğurana kadar yemediğim içmediğim yapmadığım egzersiz kalmadı ama olmayınca olmuyor. Bebem sağlıklı bende turp gibiyim çok şükür ha normal ha sezeryan hiç önemli değil :))
Musilk-1 Minnakpopus evet ben çevremde yaşayanları dinledim bende normal doğum olunca hiç sıkıntı yaşamadım beş senedir astımım var ve normal doğum tekrar yapamam diye düşünüyorum tekrar anne olmak nasip olursa önceligim sezeryan olacak durumuma göre normal doğum da yapabilirim nefesime güvenmiyorum Rabbim o günleri göstersinde
couleurcerise Yani bu bir risk, evet sancı çekip acı çekip açılmam olmayabilir sezaryene de girebilirsin, bunun kararını senin vermen gerekiyor. İlla vajinal doğum istiyorsan bu riski göze alacaksın bebek nasıl gelmek isterse öyle gelir ☺️
Elifimsib Gultenakkoyun benimde kafam karışık açıkçası sezeryanda günün vs önceden belli olması durumu mantıklı geliyor bana bi de daha önce birkaç kere ameliyat geçirmiş birisi olarak ameliyat sonrası süreç o kadar da zor değil ama tabii bakmamız gereken bi bebiş olacak orası ayrı. Çevremde de bi yakınım normal doğum yaptı ama yırtılması oldu dikişleri vardı o da cidden zor ayaklandı 3 gün hastanede sancı çekti doğum için bekledi hayatımın en zor zamanlarıydı diyor geçen yıl sezeryan olan bi arkadaşım da birkaç gün sonra ayaklandı kendi işlerini yapabildi vs yani çok karışık cidden. Normal doğum duygusunu da insan yaşamak istiyor ama açıkçası. Benimde kasığımda bi fıtık var gibi tam emin olamadı doktorum genel cerrahiye görüncem fıtık varsa direkt mecburi sezeryan olur dedi ama yoksa bebiş nasıl gelmek istiyorsa zamanı gelince kendisi seçsin diyorum
Gultenakkoyun Elifimsib herkesin süreci çok farklı gerçekten. Bende akışı hiç bozmadan normal doğuracakmış gibi ilerlemek istiyorum. Dediğiniz gibi bebiş nasıl gelmek istiyorsa öyle gelsin