Deletedmom_879 gizemmm ismin anlamina internetten bakmadim cevremdekiler koyarken hocaya danısip koydular anlamini ordan biliyorum vee senelerdir anlamını boyle biliyorum
gizemmm Deletedmom_879 ama şöyle düşünün Türkçe konuşurken bu cümlenin anlamı “sabah akşam rabbini an “ diyorsunuz ya anlamı tek kelime olabilir mi? Sadece esila dediğinizde bu cümle kurulmuyor dil bilen biriyle görüşün bence. Ben özel ders aldım Arapça üzerine dil olarak Arap birisinden. Kuran’da bile tek kelimenin bi anlamı yok hepsi cümle içinde anlamlı. Ayrıca bu bahsettiğiniz hocaların çoğu dil bilmez sadece meal bilir
Deletedmom_879 gizemmm bizede cumle icindeki anlami söylendi kelime anlami degil tabikide dogrudur egitimlisin sonucta yanlisim duzeldi sevindim tesekkur ederim
Nurarslan Minanin_Annesi elizan kizimin ismii💕Simdi yine kizim olucak hazan,eysan,havin,masal,ılgın,esila gibi isimler dusunuyoruz💕💕
gizemmm وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَأَصِيلًا İnsan Suresi 76. Ayet Meali açıp kurandan okuyabilirsiniz Vezkurisme rabbike bukraten ve asîlâ(asîlen). ve uzkur : ve zikret isme : isim rabbi-ke : senin Rabbin, Rabbinin bukreten : sabah ve asîlen : ve akşam Kelime kelime anlamı ayetin. İsim koymak için kuran mealini okumamışsınız sanırım ama anlamı bu şekilde kelime olarak
Serife60 mrveodbs Canım bende bugün ögrendim kızıma olacağını 15 haftamdayım gözün aydın ben asya koymayı düşünüyorum birde bebişin kaç gr ☺
gizemmm Dil bildiğim için söylüyorum esselamu aleyna ve rahmetullah “ dediğinizde Allah’ın selamı ve rahmeti üzerimize olsun demiş oluyorsunuz Ama Aleyna isim anlamını kime sorsanız Allah’ın selamının üzerine olması der. Ama Aleyna kelimesini “ üzerimize battaniye ört” derken de kullanabilirsiniz ve Araplardan duyarsınız . Çünkü anlamı sadece “ üzerimize “ dir. Tavsiyem isim koyarken derin olarak araştırın ve tanıdığınız bir hocaya sormak yerine ilahiyat mezunu Arapça dil öğrenmiş birinden ya da sözlükten , ya da açık açık meal çevirisinden kelime kelime bakın. Kısaca esilanın anlamı arapça da akşam demek. Tabi ki sizin tercihiniz
gizemmm Deletedmom_879 Estağfirullah ne demek Yani söylemek istediğim kelime kullanılırken sadece kelime kullanılıyor cümle içinde her anlama gelebilir
Rabia88 Deletedmom_879 esila isim olarak geçmiyordur tam anlatamıyorum ama cümle içinde geciyordur iyice araştırmak lazım
Mylife Bende kızım olsun çok isterim cinsiyet belli değil sağ Salim kucağımıza alalım da tabi eğer kız olursa 🙏🏻 İnşallah ada duru yada almila düşünüyorum 💕