4oglanannesi benm kardeşimin eşi yeğenim doğduğunda annem onu kucagina aldığında bile sinir olurdu, kızardı. Oysa ki aralarnda hiçbir problem olmadı hiçbir zaman. Sadece kendi annesine veriyordu çocuğu. Annem ve annesi giderdi yardımcı olmaya ama anneme hiçbir şeye dokundurtmazdi, sinirlenirdi. Buna karşılık annem o benm de torunum illa da alırım kucağıma severm ben de demedi. Alttan aldı. Yemeğini yaptı götürdü uzaktan verdi geri çıktı eve. Üzerinden 5 yıl geçti şimdi. O zamanları düşününce ne sacmalamisim diyor ama o psikolojiyle işte öyle istiyordum diyor. Yani illa art niyet olması şart değil, yeni doğmuş bir bebek var ve annenin psikolojik durumu çok farklı olabiliyor. Burda önemli olan kayinvalidelerin de anlayisla karşılaması. Benm kayinvalidemle hiçbir sorunum yok ama çocuk doğunca acaba ben de öyle düşünür muyum bilemiyorm. Yani psikoloji çok farklı. Yadirgamayip anlayışlı olmak lazım. Bilerek istemeyen gelinler varsa da çoğu kendilerine göre haklıdır ( azı haksizdir, ne yaparsan yap fesat, kötü kalpli olan gelinler de var çünkü)