Mrve96 3 düşük 1 erken doğumdan sonra (erken doğum da başlangıçta ikizdi biri düşük olmuştu yani 4 düşük diyebiliriz) doktor değiştirdim. Bu arada hepsi tüp bebekti. Önceki doktorumla sadece eşim ve ben dna analizi vermiştik bir de trombofili panelime baktırmıştım. Doktor değiştirdiğim zaman yeni doktorum her şeye sıfırdan baktı smear ve rahim filmi dahil. Sperm dna analizini özel bir merkezde yaptırmıştık devlette yapılıyor mu bilmiyorum ama çok pahalı bir şey değildi ve özelde yaptırmak mahremiyet açısından iyi olmuştu eşim örnek vermeye utanıyordu kimseyle yüz yüze gelmeden örneğini verip çıkmıştı. Bu arada yaptırdığımız hiçbir testte yaşadıklarımı açıklayacak bir bozukluk çıkmadı ama en azından baktırdık içimiz rahat etti. Hiçbir şey bozuk çıkmayınca hoca baştan yumurta toplayıp yeni embriyolar elde edip embriyolara genetik analiz yapmaya karar verdi. 8 embriyo elde ettik ve 3 tanesinde kromozomal bozukluk çıktı. Düşük materyallerimi patolojiye gönderememiştim acaba düşenlerde de mi kromozom anomalisi vardı diye düşünüyorum çünkü 8’de 3 yüksek bir oran gerçi 30 yaşın üstündeyim ama bilmiyorum