asyap asyap beni en son ameliyathaneden çıkacakken almışlardı serklajı doğumdan sonra hiç hissetmedim
Nuraaaay11 Ftm-07 iyiyim çok şükür arada sancılarım oluyor lavabo ihtiyacı geldiğinde , dikiş yerlerim çok acımıyor ama tek başıma kalkmakta tabi ki zorlanıyorum. Dikiş yerim sadece yanıyor bazen , onun dışında sağ sol yatmayı özledim 😀
Tugce98kayra Eylul41 bende serklajliydim ama bana acil serklaj yapıldı durum riskliydi ondan sebeb çift dikiş atılmıştı bundan sebep doktorum dogum şeklini sezeryan planladı belden uyuşturuldum bebek çıktıktan sonra bana sakinleştirici verip uyutmuslardi heyecanlanddigim için dağa sonrası yarım yamalak hatırlıyorum ama doğumdan sonra tekrar çatala çıkarıp serklaj dikislerimj aldilar eğer dogum şekliniz imden belirlerseniz sezeryansa dogum esnasında aldırmak daha mantıklı ki zaten özel hastahameler o şekilde işlem yapıyorlar fakat nirnal doğumda öncesinde alırlar mecbur bunun şeklini doktorunuzla konuşup karar vermek daha doğru olur
Eylul41 Tugce98kayra sezaryen olacagim mecburi 3. Sezaryen insallah uyusturduktan sonra alinir çünkü ben vajinal kultur bile alındığında dayanamadim
ArasMom__ Nuraaaay11 merhaba serklaj olmanın sebepleri nedir ve nasıl fark ediliyoe kanamalarmı oluyor
asyap ArasMom__ rutin kontrollerde doktor farkederse söylüyor çok farklı ilerliyor herkeste benim ağrısız sızısız sancısız suyum gelmişti mesela bazılarının kanaması ağrısı oluyor onlar daha şanslılar farkediliyor en azından sinsi ilerleyen en tehlikelisi doktorunuz ölçüyordur ama korkmayın
Eylul41 ArasMom__ rahim uzunlugu kısalıyorsa rahimde açılma varsa serklaj dikiş yapılıyor. Ya da daha öncesinde tekrarlanan düşükler veya erken dogumlar olursa rahim agzi yetmezliginden supheleniliyor rahim agzi gevşekligi vs bir cok sorunda atılıyor ben erken dogum yaptigim icin onlem amacli atildi
Nuraaaay11 ArasMom__ benim ilk gebeliğimde fark edilmemişti hafif kanamayla dok gittiğimde açılmam olduğu söylenmişti. 2. Gebeliğimde direk fark edildi zaten rahim kısalığı vardı doğuştan gelenmiş. Kimisinde gebeliğin ileriki haftalarında oluyor kısalık.
LoisLane Nuraaaay11 19.haftada serklaj oldum, şu an 31.haftadayım, bu sabah hafif lekelenmem oldu apar topar hastaneye gittim, doktorum serklaj ipi kesmiş olabilir, sorun yok dedi, sizler de bu tarz bi şey yaşadınız mı ?
Eylul41 Nuraaaay11 merhabalar oncelikle gecmis olsun Allah bağışlasın yavrunuzu. serklajdan sonra karindanmi alttanmi muayane yapıldı size merak ettigim bir konu bu
Nuraaaay11 Eylul41 ult olarak hep karından bakılıyordu. Cok nadir sancı yaşadığım zamanlar alttan bakıldı
Nuraaaay11 asyap normal doğuma uyumlu olduğum için dikişim alındı ama daha sonra bebeğim için doğrusu sezeryan olduğunu anladı