Mervekaman43 Benim normal başladı doğumum ama açılmam olmayınca sezaryene alındım. Ameliyat kararı verilince anestezi doktoru olduğunu tahmin ettiğim bir hanımefendi odaya gelip bir takım sorular sordu. Sonucunda da “spinal anesteziye uygunsun dilersen doğumunu görebilirsin veya uyutadabiliriz uyandığında kavuşursun bebeğine” dedi. Ben de spinal anesteziyi kabul ettim. Ameliyathanede uyuşmayı beklerken zaten hali hazırda çok şiddetli doğum sancılarım olduğu için bi an panik yaptım. Öyle olunca “eğer kötü hissedersen bana söyle hemen genel anesteziye geçebiliriz, sakın korkma” dedi baş tarafımda duran kadın. Ondan da ayrıca Allah razı olsun ameliyat esnasında çok destek oldu, cesaret verdi sayesinde oğlumun doğumuna ve ilk ağlamasına şahitlik ettim ❤️ velhasıl sağlık durumun uygunsa seçim hakkı sunuyorlar. Olur da spinal anesteziyi seçecek olursan mutlaka yanına bissürü kahve al, şekersiz ve sütsüz, ha bir de su ısıtıcısı ve tabi bardak 😄. Anesteziden dolayı baş ağrısı oluyor ama sakın endişelenme kahve müthiş iyi geliyor. Ben hamileliğimde doğru düzgün içememiştim, doğumdan sonra bu vesileyle acısını çıkardım 😂