Aybike-58 aysegulpolat121 doğum parası memura ödenmez çünkü maaş almaya devam edeceğiz biz özel sektördekiler sgk dan rapor parası alıyor ama bizde kesinti olmadığı için ödenecek bi tutar olmuyor evet para iadesi isterler fazladan para yatırılmış oluyor çünkü 😊
aysegulpolat121 Aybike-58 şoyle bir sey var ama biz 4-B yiz ve rapor aldigim zaman parasini kestiler bendende bilginiz var mı
Aybike-58 Baharata kesinlikle öyle bizde gurbette çalışıyoruz ve maddi anlamda 2 yıl ücretsiz kullanmak bizi zorlayacak gibi en azından 6 ay bu izin olur bi iki ay rapor yıllık izin derken 10 ay olur çocuk hayırlısıyla bekliyoruz güzel haberleri 🌸
Aybike-58 aysegulpolat121 tek hekim raporu var heyet var pbs den doğum izni olarak girilmesi gerekiyor muhtemelen mutemeti yanlış giriş yapmıştır diye düşünüyorum çünkü ücret kesintisi olmaması gerekiyor
aysegulpolat121 Aybike-58 3 gunluk rapora 1 gun rapor parasini sigorta yatirdi bana 4-B oldugumuz icinmi acaba baska bi arkadasinda oyle yapmis multemet arayip arastirmak lazim o zaman
Aybike-58 aysegulpolat121 tek hekim raporundan kesilir evet 2 günden sonrası kesiliypr ama doğum izni farklı bir şey onu bi sorun isterseniz sözleşmeli olduğunuz için mi yoksa yanlış mı giriş yaptı
Eyluleyluleylul Aybike-58 özel sektördekiler de zaten rapor alarak o arayı kapatıyorlar rutin bir düzenmiş gibi aylarca rapor aldıklarına şahidim bizzat
Eyluleyluleylul Aybike-58 iş kanununda 6 ay ücretsiz izin alma hakları varken onlar rapor alıp maaş da almayı tercih ettiler maddi zorda olmadıkları halde. Ben şahit olduklarımın zorunda olduğunu görmedim şahsen ama tabi minicik yavruların anneden ayrılması için çoook erken bu süreler zorunda olana asla lafım olamaz.
Aybike-58 Eyluleyluleylul siz tam olarak neyden rahatsız oldunuz ki böyle bir seçenekte varken tabi ki insanlar maaşsız kalmak istemez rapor alıp en azından belli oranını almak ister bende şahsen ücretsize ayrılmak istemiyorum çünkü beni sarsar bu durum ihtiyacımız olmasa da ekonomik olarak darda kalmak istemem mesela
Eyluleyluleylul Aybike-58 yalan beyanla rapor ihtiyacı var gibi gösterip hakkınız olmayan bir parayı alıp o paraylada bebeğinizi büyütecekseniz o sizin kararınız ben tam olarak bundan çok rahatsız oldum ve yapmadım. İnşallah yapmak zorunda da kalmam. Çünkü o para sgkdan karşılanıyor yani benim gibi o ara bebeğini büyütürken çalışan insanların vergisiyle maaşınının bir kısmıyla ödeniyor.
Aybike-58 Eyluleyluleylul hak etmediğiniz bir para olarak düşünmeniz çok yanlış çünkü siz doğum yapıyorsunuz 2 ay bi lohusalık süreci ve ardından bir bebek büyütmek için geceniz gündüzünüz düzeniniz ve hatta kendi benliğinizden eser kalmıyor bir kadın doğum sonrası dışında böyle bir süreci yaşamıyor ve bu çok ağır bir dönem ve sağlık yönünden bir iyilik hali kalmıyor ortada bu durumda rapor gayet mantıklı sizin fikrinize de saygı duyuyorum 🤷🏽♀️
Gizm06 Bence bu haliyle geçmesinin imkanı yok çünkü yasa tasarısı vergi muafiyeti ve kreş ödeneği de içeriyor sadece doğum izninin uzamasını içerse belki geçerdi. Bir de hiçbir yandaş medya haber yapmamış bu da geçmeyeceğinin işareti diye düşünüyorum
Aybike-58 Gizm06 cumhurbaşkanı zaten bunu söylemişti ama yine de kesinleşmeden ümitlenmemek lazım tabi
Eyluleyluleylul Aybike-58 raporda annenin doğum sonrası yıpranması ve psikolojik durumu yazıyorsa sgk da bunu kabul ediyorsa evet kesinlikle hakkınız. Tabiki anne çok yıpranıyor tabiki çok zor bir süreç bu yüzden kanunu konuşuyoruz bu konu başlığında. ama herkes kendi hakkını aramak için kendi kanunlarını koyunca ortada birilerinin yenen hakkı vergisi oluyor. Neyse uzatmak istemem ben sizi anladım siz beni bence. Sağlıkla büyütün bebeğinizi 🙏
gezentianne Aybike-58 BU MHP’nin teklifi.. Mayıs sonu Haziran Başı gibi erdoğan açıklamıştı aile ve sosyal çalışmalar bakanlıgına talimat vermiş kademeli şekilde dogum izni özel sektörde de uzatılacağı planlanıyordu. İlk cocuk 8 ay ikinci cocukta 10 ay çocukta 12 ay Malum reisimiz 3 çocuk 3 çocuk diyip duruyor bence olur 😃😃😃 Bakanlık elini çabuk tutsa da bize yetişsee