couleurcerise Ben yaptırmadım ama 1 hafta cihazla evde sürekli şekerimi ölçtüm bu şekilde tespit ettik doktorum sonrasında yüklemeye gerek duymadı, yaptırmayacaksanız evde ölçmeniz şart
Ucubirarada 100924 hımm o bir seferklik testle anlaşılabilecek bı durum değil ama sanırım yaaa .. neysee ozaman biz yin gidip bi açlık tokluk verelim 1 hafta da normal evden cihazla olceriz olmazsa
Ucubirarada kubrasal99 aaayy bende görüşmedim şimdi yazdım hatta doktora dusunmedigimizi, nasıl bı yol izlememiz gerektiğini.. oda “Öneriyorum ben şeker yüklemesi ama siz bilirsiniz” diye yanıt vermiş bakalım eşimle de netleştirelim ona göre gideriz bı olmadı
Cloverr Kızlar bnm oğlum da ben sadece şeker yuklemesi yapıldı onun dışında başka test yapmamislardi tabi 13 yıl önce smdi tekrar hamileyim 7+5 olduk şimdi bakıyorum 2li tarama 4lü tarama organ taraması vs var bnde yaptirmama dusuncesindeyim ama zorunlu mu bunlar peki 😤
Ucubirarada Cloverr hayiiirr aslına bakarsan hiç bir test hiç bişey zorunlu değil isterseniz yaptırmayabilirsiniz bu testler olası risklere yatkınlık oranını yuvarlayıp veren testler sadece aslına bakarsanız doğruluk oranı da çok yüksek değil 😉 bende sadece ikili taramayı yaptırdım üçlüyü yaptırmadım da istemedim de 😉 ama tabiki en gerekli olan detaylı ultrasondur ben onu önemsiyorum sadece 😉 onda da zaten bebeğin bütün organları vs. Bakılıyor bence bu önemli yani diğerleri çokta mühim testler değil 😉 ben şimdi şeker yüklemesini de istemiyorum mesela tabiii risk her gebelikte olabilir ama evde cihazla ölçmek daha mantıklı geliyor ya bana şeker konusunda da
Ucubirarada kubrasal99 yanii muhtemelen oda aşağı yukarı aynı şeyi söyleyecektir çünkü zorunlu olan bişey değil en nihayetinde 😉 ben evde takip edicem cihazla ölçüm yapıp 1 hafta kadar bakalım
Gamzeli_03 Ucubirarada ben ilk oğlumda yaptırmıştım ikincide yaptırmadım doktor ailenle şeker geçmişi var mı dedi yok dedim zaten açlık tokluk bakılıyor ya gerek görmedi yaptırmamıştım
Ucubirarada Gamzeli_03 yaniii bence şeker geçmişi olması da yeterli bı neden olmamalı ya erken yaşta olan varsa eveeet belki ama ileriki yaşta olan şekerler bence etken olmamalı diye düşünüyorum 🤷🏻♀️ benim annemde yeni başladı şeker hastalığı ama işte bilmiyorum ben yinede yükleme yapmak istemiyorum
Semyil Ucubirarada canım ben yaptırmadım dediğin gibi her sabah açlık tokluk ölçümğ yaptım doktorumda önermedi zaten
dem34 Ucubirarada ben de yaptırmadım benim doktorum sağlık ocağında açlık tokluk kan şekerine bakalım dedi gayet de iyi çıktı yaptırmak zorunlu değil
Gamzeli_03 Ucubirarada bilmiyorum canım vallahi doktor bana öyle söyledi ki benim anneannemde de vardı şeker O an aklıma gelmemişti bir sıkıntı olmadı çok şükür
3girlsb Ucubirarada benim doktorum kendisi dedi şeker yüklemesi haftan geldi ama artık hamilelere yaptıramıyoruz neden bilmiyorum bir korku olmuş hepsinde o yüzden evde açlık tokluk kendin ölç getir dedi annem şeker hastası bildiği halde yaptırmadı bende anlamadım
Hanniballl Ucubirarada yaptırmadım aclık toklukta sorun çıkmadı bebegim 7-10gün önden gidiyordu… Dr saglikli beslenmemi soyledi ben pek yeme rutinimi bozmadım.. her ultrason kontrolumuzde sıvısını soruyorum az cok mu diye…35. Haftadayız suana bir problem yaşamadım.. Devlet takipliuim istemedigime dair imza alındı..