Mervetn Kızlar enfeksiyonun normal doğumda bebek için iyi olmadığını duydum. Doğumuma çok az kaldı her an bekliyorum ve tesadüfen idrar yolu enfeksiyonumun olduğunu öğrendim bugün. Var mı aranızda bu şekilde normal doğum yapan bebeğe bir zararı oldu mu
Esra1999 Mervetn bende de kaşıntı çok var ne yaptım geçmiyo ayy şimdi o varsa normal doğuramazmıyız ya üfff
minismom Mervetn idrar yolu enfeksiyonum dogumdan 10 15 gun once cıkmıstı galiba doktor sase verdi bida bakılmadı enfeksiyona normal dogum yaptım ama doktorum normal doguma engel gibi bisey dmedi hic kontrolde doktora sorun
Eda75 Mervetn ben yaptım canım geçmeyen enfeksiyon vardı bende vücudum kendi kendine üretiyomuş ilaç veriyodu geri tekrarlıyodu normal doğum yaptım bebeğime geçmişti zaten ertesi gün küveze götürdüler 5 gün antibiyotik tedavisi gördü ve çıktı
Yakamozzz-1 Mervetn ben de önceki gebeliğimde de bu gebeliğim de de enfeksiyon vardı ve hala var. İdrar yolu enfeksiyonu her ay kontorle gittiğimde çıkıyor tek kullanımlıl ilaç içiyorum bi sonraki ay yine aynı. Oğlumu normal doğum yaptım onda da enfeksiyon çıktı doğduktan sonra doktor benden geçtiğini söyledi şimdi aynı şeyleri bu doğumda yaşamaktan korkuyorum ama enfeksiyon da gitmiyor 🤦🏻♀️
minikkcivcivv Mervetn evet hatta kanıma geçmiş bi miktar bebeğe geçermi acaba doktorlar geçmez diyor ama endişeliyim yinede belkide doğum anında geçerse bebeğe diye🤦🏻♀️
Mervetn Esra1999 yok normal doğurulur da bebeğe bir sıkıntısı var mı onu merak ettim yaşayan varsa diye sordum
Mervetrkgl Esra1999 kaç haftalıksınız? B grubu Streptokok testi yaptırdınız mı? Eğer ki 34 35 haftayı geçirdiyseniz muhakkak yaptırmanızı tavsiye ederim
Mervetn minismom yüksek miydi enfeksiyon? Doğumda bebeğe geçen bşe olmadı sanırım öyle mi? Öyle duydum çünkü ne kadar doğru bilmiyorum
minismom Mervetn kactı hatırlamıyorum 2 sene oldu dogum yapalı belkide saseden sonra gerilemistir bebege bisey gecmedi onda eminim ama enfeksiyon varmıydı tam bitmismiydi bilmiyorum doktorunuz net bilgi verir
Mervetrkgl Mervetn aslında çok önemli ve yapılması gereken bi test. Aslında her kadında olabilen bir bakteriymiş ve bizim için bi tehlike veya sorun teşkil etmezmiş ama normal doğumda bebeğe bulaşma riski varmış ve bu riski azaltmak için doğum zamanı hastaneye gidildiğinde antibiyotik başlanması gerekirmiş. Bi drunuza danışın isterseniz
Eda75 Mervetn teşekkür ederim😘💕 ama bende oldu diye sende olacak diye bişey yok canım benim çok yüksekti enfeksiyon
Semaisik Mervetn merhaba idrar kültürü yaptırdınız mı bende de enfeksiyon vardı ama idrar kültürü önemli demişlerdi o temiz çıkarsa sorun yokmuş o temiz çıkmıştı sorun olmadı
Mervetn Semaisik yaptırdım onun sonucu hangisi oluyor bilmiyorum ama birçok değerim yüksek ve pozitif çıkmış idrarda. Yarın druma gideceğim umarım bir sorun olmadan düzelir
Yakamozzz-1 Mervetn ben doğumla öğrendim bunu ama söyle ailemde de çevremde de idrar yolu enfeksiyonu olan çok vardı bebeklerinde hiç bi sorun olmamıştı. İdrar yolu enfeksiyonunu ben önemsemiyordum. Ama bebeğe geçme ihtimali oluyormuş. Herkes de olmasa da bize denk geldi 🤷♀️