Öncelikle etkilenecek olan okumasın kızlar. 36. Haftaya kadar hiçbir sorun yoktu bütün kontrollerim gayet güzel ilerliyordu.23. haftada detaylı ultrason yapan doktorum senin tansiyon yükselme ihtimalin var sana aspirin baslayalim dedi Allah bin kere razı olsun ondan. Neyse 35. Haftada aspirini bıraktık. 36. Haftada birden her yerim ödem oldu ve tuza dikkat etmedim elim yüzüm ayaklarım davul olmuştu. Üstüne kalkıp bütün evi temizleyip kendimi yordum birden karnıma ağrı girdi kustum midem bulandı. Eşimi aradım dogurucam galiba dedim.hastaneye gittik tansiyonum 14/9 olmuş.hemen yatış verildi. 1hafta riskli gebelik servisinde yattım. Cuma günü tam 37 haftalık olacak seni doğuma alicaz dedi doktorlar.sevindim çünkü zaten hep stresle geçirdim hamileliğimi ya bişey olursa diye. Cuma günü kontole gelen farklı bı doktor pat diye taburcu etti çünkü servise yattığımdan beri tansiyonum yukselmemisti.meger o gün oradaki bütün hastaları taburcu etmiş.eve geldik içim rahatlamadi özel hastaneye gittik hemen doğuma alalım dedi sezeryan. Bende zaten ozelin hemen bunu diyeceğini biliyorum.bu arada serviste yatarken 24 saatlik idrar verdim hafif idrarda protein kaçağı çıktı. Ozeldeki doktorum değerlerin çok sınırda tansiyonun varda diyemem yok da dedi.ve detaylı ultrason doktorumu tebrik etti.ongorusunden dolayı. Sezeryan olmak istemedim tekrar devlete gittim yine nstler falan acil doktoru yine doğuma almayacakti bütün kontroller normal dedi taaki tansiyonumun tekrar 14/9 olduğunu görene kadar.hemen doğuma dedi. Alttan fitil verildi 24 saat boyunca ne açılma ne sancı olmadı.basladik suni sancı almaya. Kendime güveniyordum acı eşiği yüksek biriyim. Ve çocuğuma kavusacagim için acıya katlanirim dedim taaki sancı başlayana kadar.boyle bir acı olamaz kivrandim durdum bağırdım. Suyum geldi 10 santim açılmam oldu 18 saat sanci çektim bağırdım ebeler bana bağırma demeye başladı dua açtım duamı kapattılar benden sonra 5 normal doğumuna gelen abla doğurdu gitti ben oradaydım cuma giriş yapmıştım pazar günü olmuş da hala doğum olmamıştı ailem kapıda herkes merakta ben de artık güç kuvvet hiçbir şey kalmadı bebek kanaldaydı ama doğmuyordu ıkınıyordum elimden gelen her şeyi yapıyordum ama olmadı en son doğum doktoru geldi ona yalvardım sezeryan diye o da o kadar kolay değil dedi biraz daha sanci çektim gelen giden alttan elini koyuyordu en son doğum doktoru Çatalda da bir daha deneyelim olmazsa ameliyat dedi çatalda da 2 kişi karnıma bastırdı iki kişi alttan çıkartmaya çalıştı ama olmadı sezeryana alındım 10 dakikada bebek doğdu elhamdülillah çok şükür bebeğim sağlıkla doğdu ama o kadar yoruldum ki o kadar tükendim ki o kadar travma sahibi oldum ki ben ki her zaman doğum çok kolay olacak diye düşünürdüm ama olmadı en kötüsü başıma geldi bence çok şükür elhamdülillah bebeğim sağlıklı sezeryan ağrıları neredeyse hiç çekmedim 6 saat sonra ailem beni yürüttü sonra da gayet güzel çocuğumu da emzirdim yürüdüm de ayaklandım daha 3 günde dışarı bile çıkıyordum çünkü acı esigim yüksek keşke en başından sezeryan olsaydım tabii ki ama kısmet böyleymiş demek ki sonucu gelecek olursak şu an kızım 3 aylık bunları yazarken yanımda şu an hem mamasını yiyor hem de bana cilve yapıyor o güzel gözlerle bana güldüğü zaman zaman benim için duruyor olmayanları düşündükçe çok şükür iyi ki var son sözüm çektiğim cefanın canı sağ olsun şu sefa’nın güzelliğine bak diyorum ve hepinize kolaylıklar diliyorum umarım herkesin doğumu çok kolay olur şu an biri suni sancı dediği zaman o insana o kadar acıyorum ki Allah hepimizin yardımcısı olsun hepimizin evlatlarını korusun