Arkadaşlar ben de 26 kasımda, yani dün amniyosentez işlemi yaptırdım devlet hastanesinde. Benim 3lü,4lü tarama testim çok riskli çıktı,1/50 maalesef, ultrason verilerimde bağırsakta hafif parlaklık vardı ve böbreğin birinde hafif büyüme vardı. Çok majör bulgular olmamasına rağmen test sonucu sebebiyle ısrarla önerdiler ben de süreci bilmek adına kabul ettim. Dün önce perinatolojiye gittim, eşinin yanında olmasını istiyorlar çünkü işlem için onay alıyorlar, riskleri anlatan bu belgeye eşiniz de imza atıyor. Ayrıca bizde kan uyuşmazlığı olduğu için eşimin kan grubunu gösteren bi belge istediler biz ehliyetini fotokopi çektirdik. Sonrasında perinatolog beni tıbbi genetik birimine gönderdi, burda da yapılacak işlemlerle ilgili tıbbi genetik bir belge oluşturdu ve beni kan almaya yönlendirdi, benden işlem öncesi kan da alındı. Sonrasında perinatolojiye geri döndüm, İşlemin yapılması tamamen ultrason kontrolüyle perinatolog tarafından yapıldı. Açıkçası ben çok hafif de olsa bi acı hissettim ama dayanılmayacak bir şey değildi, benden 2 şırınga toplam 25 ml amniyon sıvısı çektiler, işlem toplam 2 dk anca sürmüştür. Sonrasında alt karnımda hafif ağrı oldu fakat çok şükür ki su gelmesi, kanama gibi durumlar yaşamadım. Hemen kaldırdılar beni, ben işlem sonrası yürüyerek kan uyuşmazlığı iğnesi olmaya acil tarafına gittim, burda eşinizin kan grubunu gösteren belgeyi istiyorlar. İğne amniyosentezden daha çok canımı acıttı 😅 Orada iğnemi de olup geri perinatolojiye döndüm, çok sıra vardı ve nerdeyse 3 saat beklemem gerekti, son bi ultrason kontrolü yapıldı, bebeğin kalp atışı ve hareketlerine bakıldı, bir sıkıntı olmayınca çıktım. İşlemden ziyade süreç çok uzun sürdü. Şu an istirahatteyim, çok şükür henüz bi sıkıntım olmadı. Dünkü hafif ağrım ve halsizliğim kalmadı, sadece hafif kramp şeklinde iğne giren yerde kas kasılmaları oluyor bu da normal. Haftaya salı günü ön sonucum da çıkmış olacak. Korkulacak bir şey şu an için görmedim, bir kaç gün yatak istirahatı yapıp sonrasında da dikkat edeceğim. Allah bütün hamilelerin hem kendine hem evladına sağlık versin 🙏 21+3 üm şu an. İlk 3 gün kan ve su gelmesi durumu atlatılınca 3 haftalık sürece giriliyor. Bu süreçte de nadiren de olsa mikrobik bi süreç olabiliyormuş, 3 haftayı atlattıktan sonra amniyoyla ilgili bi sıkıntı kalmamış oluyor aslında. Sonuçlarım da inşallah iyi gelir, hamileliğimin gerisini huzur içinde geçiririm. Tüm detayları anlatmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur.