• vajinalmantarEnfeksiyon

Bu konudan dertli bir ben değilmişim bende ilk gebeligimde de oyle olmuştu simdi de oyle oluyor surekli peçete degistiriyorum bazen rahatliyorum ama bazen cok kotu oluyor acaba neden ki ara sıra kaşıntı oluyor sizde de mi arada kaşıntı oluyor

Sebla55 evet bazen peynir kesiği gibi de olabiliyor dr mantar dedi ama herhangi birşey onermedi

Söyledim kızlar arkadaş da mantar vardı kaşıntı falan doktora gitti ilaç kullandi şimdi geçti sanırım bebekte normal pozisyondaki halini almış

Peki ya genital siğili olan var mı 😔

BsrArif hamileligimin baslarinda cikti camasirim degse bile cok aciyodu. Hic ellemedim kendi kendine patladi snra bidaha cikmadi ama az bi enfeksiyon var bndede ilac icince bi sure geciyo yine tekrarliyo galiba kasık agrisi yapiyo 🙁

seymos erken doğum ouu hiç bilmiyordum ben bunu ilk gebelik ve çok bilgisizim benim yarından itibaren sirke hijyenik ütülenmiş çamaşırlar kullanmam lazım bide geç oldu bebeğim erken doğsun istemem Allahım herkesin bebeğini korusun😰❤

Sebla55 aynen öyle afedersin kaçırmış gibi :/

-silinmis110- annem ise peçete yerine pamuklu kumaşları pet halinde kesip ütülememi herhün 2,3 kere değiştirmemi söyledi. bu da mantıklı bence.. fitil ilaç ben güvenmiyorum zaten bebeğim eşiğe çok yakın riske atamam bence herşey doğal olmalı 😦

seymos travazolda kortizon var ve hamilelikte asla kullanilmamasi lazim zaten normal zamanda bile uzun sureli kullanima uygun degil

Bende de var aşırı kaşıntı yapıyor. Sebamed in vaginal temizlik için bi şampuanı var önce onunla ılık suyla yıkayıp elma sirkeli suyu (1 bardak elma sirkesi 1 litre su ile hazırlanıyor) pamuk üzerine döküp özel bölge temizliği yapıyorum. Sonrada travogen diye bi mantar ilacı var gebelikte kullanımında sıkıntı yok. Onu sürüyorum. Temiz pamuklu iç çamaşırınıda giyinince baya rahatlatıyor ☺ Biraz uzun oldu 🤦🏻‍♀️

liya canım ben yeni evlendiğimde yapmıştım ozaman hamile değildim

Mybabe biliyorum ama doktor kısa süreli kullanımda problem olmaz dedi. Bol su içersen plesenta geçirmez dedi. Beş gün kullanmıştım zaten. Bebekler öyle korunaklı ki tenden ağızdan alınan herşey ona ulaşmıyor şükür ki. Düşük yada erken doğum riskini yaşamaktansa krem kullanmaya razı geliyor anneler haliyle.

Zarife ya acı YÖK bende ama bir kez yaktırdım üç hafta önce şimdi yine çıkmaya başladı 😔

BsrArif aslinda bildigim kadariyla bu kotu bsey degil vucudun mikrobu disari atiyo bu sivilcelerle icerde kalmasindansa. Ama yinede sen doktoruna gorun tabi canim hicbiseyi ihmal etmemek gerek

Zarife internetten okuyorum rahim kanseri falan filan birsürü şeyler yazıyor insanın canını sıkıyor zaten birini aldılar patalojiye yolladılar pazartesi sonucunu alacağım canım inşallah birşey yoktur

BsrArif insallahhh. Sen guzel dusum guzel olsun. Ve internetten cok arastirma cnm doktorlar bunu önermiyo. Bisey oldgnda sadce doktoruna sor cnku internette genelleme yapiyolar

Zarife çok haklısın canım internet gerçekden benım psikolojimi bozuyor en doğrusu bakmamak