11 haftadayım ben
vajinalmantarEnfeksiyon
Bu konudan dertli bir ben değilmişim bende ilk gebeligimde de oyle olmuştu simdi de oyle oluyor surekli peçete degistiriyorum bazen rahatliyorum ama bazen cok kotu oluyor acaba neden ki ara sıra kaşıntı oluyor sizde de mi arada kaşıntı oluyor
-silinmis110- su gıbımı
Sebla55 evet bazen peynir kesiği gibi de olabiliyor dr mantar dedi ama herhangi birşey onermedi
Söyledim kızlar arkadaş da mantar vardı kaşıntı falan doktora gitti ilaç kullandi şimdi geçti sanırım bebekte normal pozisyondaki halini almış
Peki ya genital siğili olan var mı 😔
-silinmis110- o kaşıntı zaten baş belası :/
-silinmis110- annem ise peçete yerine pamuklu kumaşları pet halinde kesip ütülememi herhün 2,3 kere değiştirmemi söyledi. bu da mantıklı bence.. fitil ilaç ben güvenmiyorum zaten bebeğim eşiğe çok yakın riske atamam bence herşey doğal olmalı 😦
Bende de var aşırı kaşıntı yapıyor. Sebamed in vaginal temizlik için bi şampuanı var önce onunla ılık suyla yıkayıp elma sirkeli suyu (1 bardak elma sirkesi 1 litre su ile hazırlanıyor) pamuk üzerine döküp özel bölge temizliği yapıyorum. Sonrada travogen diye bi mantar ilacı var gebelikte kullanımında sıkıntı yok. Onu sürüyorum. Temiz pamuklu iç çamaşırınıda giyinince baya rahatlatıyor ☺ Biraz uzun oldu 🤦🏻♀️
liya canım ben yeni evlendiğimde yapmıştım ozaman hamile değildim
Mybabe biliyorum ama doktor kısa süreli kullanımda problem olmaz dedi. Bol su içersen plesenta geçirmez dedi. Beş gün kullanmıştım zaten. Bebekler öyle korunaklı ki tenden ağızdan alınan herşey ona ulaşmıyor şükür ki. Düşük yada erken doğum riskini yaşamaktansa krem kullanmaya razı geliyor anneler haliyle.