2-3-4 taramalar bunlar artık sadece anne adayının psikolojisini bozan şeyler çoğu doktor zaten kaldırılması gerektiğini söylüyor çünkü doğruluk oranı %60 zaten bi sıkıntı varsa oran %50 - %50 olur yada olmaz ama bu testi %60 gibi düşük bi oranla yaptırmak çok mantıksız zaten bu işi ticarete dökmüşler çok araştırdım çevremdeki çoğu kişiyede bu tarama testlerinde bi sıkıntı var diyip fetal dna testine gönderiyolarmış hem taramadan para alıyolar hem fetalden alıyolar fetal dna testindede türk firmaların hepsi ticarethane olmuş bilerek insanlara bi sıkıntı var gibi ima edip baika bi teste gönderiyormuş oda ekstra ücret tabiki bide o testte anneden amniyon sıvısı alınıyolar buda bebeğe riskli ne olursa olsunn ben bunca şeyi duyduktan sonra fetal dna da türk firmalara bile güvenmedim zaten yurt dışı ile türk fitmaları arasındaki fiyat farkı çok az bi miktar o yüzden direk yurt dışına gönderip yaptırmak en mantıklısı ben panorama diye bi firmayla yurt dışında 350 dolar gibi bi miktara yaptırdım ağustosta şükür bi sıkıntı çıkmadı diğer taramalarıda yapma gereği duymadım doktor istesede yaptırmazdım zaten .fetalde doğruluk oranı %99.99 böyle bi oran varken kendime psikolojik kötülük yapmak istemem tarama yaptırıp. Bu arada fetal dna kromozomlardan herşeye bakılıyor bi sıkıntı varsa kesin sonuç çıkıyor ama türkiyede bu testi bile kötüye kullanan insanlar varmış 8/9.Haftadan sonra yaptırabiliyosunuz cinsiyetide öğreniyosunuz ama ebeveynler mesela kız istemiyosa aldırıyomuş yada erkek istemiyosa aldırıyomuş sırf bu yüzden fetal dna testinde cinsiyeti raporlayamıyolar sadece doktorunuza iletiyolar çünkü türkiyede raporlaması yasakmış insanlar cinsiyeti beğenmeyip aldırıyor diye ne halleere düştük nasıl insanlarla aynı hayatı yaşıyoruz allah kerim bu bebek katillleri haberlerinden öncesinde duymuştum bunca şeyi herkese anlattığımda bana inanmıyolardı insanlar artık vicdansız çok cani yani demem o ki imkanın varsa yurt dışı firmasına güvenip yaptır imkanın yoksada hiç yaptırma zaten şöyle bişeyde var eğer allah korusun bi sıkıntısı varsa aldırcak mısın aldırmıcak mısın bunu düşün öyle karar ver eğer aldırmayacaksan bi testlerle psikolojini bozma gebeliğinin keyfini çıkar ne gelirse bahtımıza kısmet rabbim ne derse o olur verende alanda allah 🙏🏻