GirlOnline Sağlıkla kolaylıkla kavuşun inşallah bebeğinize☺️Öncelikle çok fazla okumayın bence artık, dayanılmazdı diyenleri de dinlemeyin. Gerçekten her doğum kendine özel geçiyormuş. Dayanılamayacak bir ağrı değil önemli olan sancıları karşılarken sakin olmanız. Bağırıp çağırarak enerjinizi harcamayın. İlk başlangıçta bir şey hissedilmiyor sonrasında sıklaşmaya ve artmaya başlıyor sancı. Ben sancı aralarında yatıp gözlerimi kapattım uyudum hatta 5 dakika da olsa. Pilates topu üzerindeki hareketler ve yürüyüş başlagıçta iyi geldi. Sonrasında sıklaşınca sancı geldiğinde yatağın kenarına çömelip öyle bekledim sonlara doğru. Nefes alıştırması yapın ve sancı anlarında nefes alıp vermeyi unutmayın. Ben her sancıda nefes ile sakin kalabildim. Gerçekten bağırmak vs bir işe yaramıyor. Ve de geçeceğini biliyorsun sancının, öyle bir şey ki bir amda kesiliyor bir sonraki sancı gelene kadar. Ikınma kısmını sonda ben çok etkili yapamadım😅 çünkü ben de ıkınma hissi gelmedi, büyük tuvaletini yapar gibi ıkın diyorlar zaten. Her şey bitip bebişi kucağına verdikleri an dünyalara bedel ama🐣 sonunda bebeğine kavuşacağını düşün zorlandığın anlarda ve onunla da iletişim kurmaya çalış karnındayken🌸son olarak ben o kadar saat sonra doğumhaneden yürüyerek çıktım, normal doğumun da güzel yanı bu.