• isimler
  • Dini kız isim önerileri verir misiniz 🥰

aslihan41 hamza ismi oğlunuza nasıl sirayet etti. Ben biraz çekindim bu isimden eşim çok beğeniyor, fakat korkusuz olur ilerde aşırı cabbad olursA anne yüreği zorlanır mıyım diye düşündüm 🥲🥲

Hafsa isminin “gözetme ve korutma” gibi anlamları varken bu isim aynı zamanda Peygamber Efendimiz’in eşlerinden birinin adıdır. Nur ismi ise “ışık” anlamını taşır. İslam kültüründe bu isme Allah’ın aydınlığı çağrışımıyla bakılır. Bu da Hafsa Nur isminin “gözetilen aydınlık” anlamını taşımasını sağlamıştır.

Meryeli yani bence isminin özelliklerini yaşıyor yaşına göre fark ediliyor diyebilirim. tabiki her evlat annesinin gözbebeğidir o konu ayrı ama gayet akıllı diyebilirim yaşıtlarına göre maşAllah☺️ olumsuz olarak ise inat huyu var dediğim dedik ne oyuncakla ne çizgi film ile fikri pek değişmiyor ve uykusu az bu huylarını biz babası ile ismine bağlıyoruz.

aslihan41 evet canım maalesef herkes böyle biliyor internetten yazıyor falan ama araştırmadan yazmışlar. Hud suresi ve necm suresinde ad kavim olarak geçiyor.

senos- benmde kız bebek bekliyorum 11 yaşında oğlum var oda Beyza koymak istiyor. Anlamida çok güzel Kuran’da geçiyor. ma bı kızım daha var oda Lara koymak istiyor. Bakalım napicaz 😆

Frkubra
        Elisa gayrimüslim bir isim.
        Elisabeth’ten gelir.

Elisa Allah’ın yemini anlamına gelmez, Tanrı’nın yemini demek.
        Islam’da cennet kapısında bekleyen meleğin adı Elisa değil, Rıdvan

Hâla internette yazan bu tür yalan anlamlara inanan var mı ya 😅

Ben mekkede niyet etmiştim kızım olursa “Mina” koyacaktım, nasip erkek evlatmış şimdide isim bulamıyoruz Uraz, Aren, Efe arasında kaldık

Tuliy5 teşekkür ederim bilgi için akıl akıldan üstündür inanmış ola bilirim insanlık hali sadece biraz daha derinden araştırmadım sadece bu çevremde bu konuda bilgi sahibi olan insanlara danismadim henüz soruşturmadim ama verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim insanız biz hepimiz yanıtla biliriz