dmla_ Pinarkorkmazer Allah razı olsun sizede geçmiş olsun bize de doktor söyledi 2 çocuğu tüp bebek düşünün hastalığı tasimamasi için diye gen den olduğu söylendi gen testi yaptırdık sonuç bekliyoruz Allahim hiçbir evladımızı sağlıkla sınamasın Rabbım şifa versin inşallah siz de öyle söyleyince sormak istedim eğer hastalık kesinlesirse ömür boyu diyet tedavisi uygulanacak dedi inşallah değeri yükselmez size de çok geçmiş olsun Allah razı olsun aydinlatiginiz için rahatsız ettim kusura bakmayın
Pinarkorkmazer dmla_ Allah yardımcınız olsun canım genetik test tüp bebekte yapılırken ekstra 2000 dolar ödeyeceksiniz demişlerdi bize Türkiye’de. Genetik test embriyoya yapılırsa iki ay sonunda gelir demişlerdi. Sizde hastalığın yüzdelij oranı kaç yanı bebeğe yüzde kaç etki eder her bebekte olacak mıymış ihtimal mi dediler
Kvrck Wish maneviyatı konuşmaya zayen gerek yok diye düşündüm. Çünkü hepimizin ilk aklına gelen zaten budur. Yani sevgisiz büyümüş, ailesiyle tatmin olamamış bir çocuk eğitimli olsa da hayat onu uzecektir zaten. O sebeple direk maddiyat detayina girdim.
Aleyysss000 Kvrck Sizin gibi bilinçli anne babaların çoğalmasını temenni ediyorum en içten dileklerimle. Umarım evladım da ilerde böyle bir anneye babaya sahip bir insanla hayatını birleştirir.
Cinardic miniktirtilim_ ay amin amin 😂😂 Allah isteyene versin, allahım evlatlarımıza sağlık akıl fikir versin
busra_basturk Seher1234seher benim için iki yeterli şimdi oğluma hamileyim bide ikinci olarak kızım olursa çok güzel olur😍😇
dmla_ Pinarkorkmazer evet canım eğer genetikse her bebeğime yansicagi söylendi suan bebeğimin kan değeri 256 300 360 gelirse tanı koyup mama diyet tedavisi uygulanacak bizden gen testi aldılar bizim genden mi geliyor diye bu akraba evliliğinde oluyormuş ama akraba değiliz dedik bu sefer de gen araştırması aldılar
MorKelebek54 Seher1234seher Rabbim nasip ederse insallah 3 tane istiyorum ☺️suan 1 oglum var 7 aylik olmak uzere. 2. Yi 3 yasinda felan istiyorum supriz olursa o ayri tabi. Suprizlere cok acigim valla suan 😂 her an hamileyim diue oost acabilirim 😂 saka tabi korunuyoruz ama ne kadar korunakli bilemem😂
MorKelebek54 Kvrck ne alaka ya. Bizim evimiz yok ama almayi elbette düşünüyoruz. Bakın kendimiz düşünüyoruz. Hayat bize altin tepsi ile sunmuyo hic bir seyi. (Sizin ki gibi) Esim kopek gibi calisip yapmakla ugrasiyo. Ben nasil ugrastiyisam cocuklarim da hazira konmadan ilk once kendileri yapicak. Benim evim de arabamda zaten onlarin olucak. Ama bizden kalana muhtac kalmadan once kendileri bi ev araba basarmalari dahs onemli. Yoksa sizin ki gibi anne babasindan miras kaldiginda biseyleri basarmis sayilmicaklar. Ksura bakmayin ben sizin gibi simarik bi cocuk yetistirmicem.
Kvrck MorKelebek54 yorumlarımı okumadığınızi ya da okuduğunuzu anlamadığını düşünüyorum. Sizinle muhatap olamayacağım. O kadar yorum yaptım hala aynı şeyi söylüyor sakız sıkıntı var sizde demektir. Güle güle
Alya-veanne Kvrck aynı sizin gibi düşünüyorum bende ekonomik durumlar dolayısıyla 1 tanede kalmayı planlıyorum onada suan hamileyim kızım 34 haftalık . İlerleyen zamanda çok iyi olursa durumum ki su ekonomide Allah nasip etsin diyelim herkese ama zor duruyor . Ekonomi yanında bir de psikolojik olarak onlara yetme durumu var belkide biz çok bilinçli anneyiz bazısı hiç düşünmeden çok çocuk doğurabiliyor . Dediğiniz gibi ama hangisine ev hangisine güzel gelecek hazırlanabiliyor mesela bana ev falan kalmadı ya da 2 kardeşiz abime genellikle araba vs verildi ki modern bir ailem var ona rağmen . Şimdi ben bunları yaşayıp koca evinde medet umuyorum ki bir evimiz olsun diye kendi kızım öyle olmasın evi arabası mesleği olsun bir tane olsun keyifli hayat sürsün benim mantığıma göre herkesin düşüncesi ayrıdır tabi :)
Kvrck Alya-veanne hemfirikim. İnsanlar bunları sunabilecek olsa sunarlar ama sunamayacaklari için şımarık çocuk yetiştirmek istediğimizi vs düşünüyorlar. Asıl olayin bu olduğunu anlamiyorlar. Aslında onlarn imkani olsa zaten bizden fazlasini yaparlar ama olmadığı için bizi yererek kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar
Alya-veanne Pinarkorkmazer ah çalışmamak uzun vadede insanı nasıl köreltip eve bağlıyor onu gördüm düşüncem değişti çalışmak taze tutar hareket verir
Pinarkorkmazer Alya-veanne evet yedi aydır çalışmıyorum ve hiçbir şey üretemediğimi düşünüyorum yurtdışında yaşıyorum İngilizce seviyem pek yeterli değil geliştirdikten ve bebepğimi büyüttükten sonra çalışacağım çünkü bebeğimi burda başkalarının büyütmesini istemiyorum kreşlerde de genelde hristiyan kültürü oluyor oraya da belirli bir süre vermek istemiyorum Türkiye’de kaynanam bakardı Allah razı olsun ama burda kimsem yok 🙄 hatta iş bakıyorum ama doğumuma dört ay var diye kimse işe almaz
oykualya Seher1234seher normalde iki yeter diyodum ama 3. Süpriz yumurta oldu iki kız bide oğlan olacak sonrasında tüpleri bağlatcam inşallah 🤲🏻 2 bu dünya için yeterli hatta aile yanında olanlara tek bile yeter biz şehir şehir geziyoruz malesef o yüzden çocuğum tek kalmasın kardeşi olsun yanında istedim bakalım 3 zor ama bilemiyorum ya artık devir kötü çünkü bakımı zor yetiştirmesi zor hele hele koruması çok daha zor…
MorKelebek54 Kvrck arkadasim gözün mu kör? Ben ilk defa yorum yaptim size. Yaptiginiz diger yorumlardan banane.