busecnyt0108 Smeyye-0 bende gireceğim 2 hafta var çatı muaynesi olmama ne yapıyorlar yani aydınlatırmısın beni çok mu acılı bir işlem kaç dk sürüyor
Smeyye-0 busecnyt0108 parmaklarıyla bianda soktu çok acıdı canım irkildim kalçamı kaldırdım istemsizce daha ilerleyemedim rahime dokunmam gerekiyor dedi ama sakin kalamadım acıdan 🥺
Smeyye-0 Defne__rz evet bende bunu düşünüyorum normal diye zorlarsam o acıyla ne yapacağımıda bilemem bebeğin vebaline nassıl girerim endişeleniyorum
busecnyt0108 Smeyye-0 belki kasılmadan kaynaklı olmuştur kendimizi rahat ve serbest bırakırsak daha kolay olabilir galiba
12betul Smeyye-0 Ben ilk kızımda sene 2012 çatı muayenesi diye 38. Haftada gittim doktor bana dediki tam bir saçmalık çatı açılmasını doğum anı belirliyor şuna sancın yok açılman yok neye dayanarak ölçeceğim . Sağlık sorunun yok makat gelişli değil ise doğum anı beklenir dedi . Çatı muayenesine ben de güvenmiyorum açıkçası hele özelde ki doktorlar çabuk abartıp hemen sezeryana almak istiyor . Sonuç olarak iki normal doğumum var ve gayet de rahat doğdular . Ayrıca çatı muayenesinde anneyi korkutmak nedir yok kasma yok boynu kırılır .. oha hani şuna rahim yumuşamamış ve muayene ederken kasılman kadar normal bi durum yok Zaten doğum sancısı ve su gelmeye başlayıp açılma olduğu an o kontrolleri hissetmiyorsunuz ve haliyle kendinizi kasmıyorsunuz bile .. alttan muayene doğum anında acı vermeyen bi durum lütfen korkutmalarına izin vermeyin sadece birinin elini oraya koyuyor olması huylandırıyor o kadar . Ee o kadar da olsun her gün birine açıp al elini sok bak demiyoruz sonuçta
Amanbedunya Smeyye-0 benim doktorum eğer kordon dolanmasnı fark etseydi (gece gittim mesai saatini doldurmadan hastaneue gelmedi) o kadar zorlanmazdm. 4 kg iri idi çatı muayenesi yapılmamıştı çok zorladı normal olsun diye . Kendini korkutma sakin kalmaya çalış. 36. Haftadan sonra acve hurması tüketmeye başla aksak gebe yürüyüşü ahududu çayı ananas bunları dene. Beyaz ekmek hamur işi paketli gıda kesinlikle tüketme kuruyemiş meyve tüketiyorm ben çoğunlukla. Ekmek yememeye çalışıyorum . Benim 2. Bebeğimde şuan iriymiş ama herşey olacağına varır. Bi hadsiz yüzünden boşuna stres yapma kendine de bebeğe de
Nananan Smeyye-0 bu doktorlarin bu uslubu ne ya böyle insani korkutuyorlar akıllarınca iyl çok korkutursam kuzu gibi yatar doğum masasında diye düşünüyorlar herhalde çatı muayenesinde karar vermiş bayağı ileri görüşlü herhalde
Hilalyrdkl Smeyye-0 doktorunuzu değiştirince bence sizi psikolojik olarak düşürmüş , doğumda nasıl bir davranış sergilicek bu insan onu düşündüm şuan . O kadar para verip gidiyorsunuz sonuçta gerçekten bu şekilde davranmasına çok sinir oldum ve sizin için üzüldüm .
Amanbedunya minikbebegim06 ahh ahh öyle doktora ben denk gelemedm bi 😄. Benim ilk doğumdaki Doktorumda bebeğide benide riske alıp 4 kg gelmeyen bebeği zorla normal doğurttu. Kızım doğar doğmaz da allah kurtardı anne yada bebek gidiyordu dedi hâlâ çınlıyor kulağımda
Amanbedunya Smeyye-0 benim kızımda 38 haftada 4 kg olmuştu. Bak gerçekten çok kötü bir doğum tecrübesi yaşadım kadın doktor ile. Asla da gitmeyi düşünmüyorum bi daha erkek doktorlar çoğu zaman daha naif kibar yaklaşıyor. O kadar kötü olmasına rağmen yine de doğumu düşünmemeye çalışıyorm. Kendine sıkıntı etme akışına bırak mümkünse doktorunu da hemen değiştir. Yazıl günah eziyet etme kendine
Amanbedunya minikbebegim06 çok teşekkür ederim 🙏🏻 4 yıl geçti hâlâ tedirginm korkuyorum aklıma geldikçe ama bi yandan da doktoruma güveniyorum hep diyo bu başka bir hikaye çok daha iyi olucak rahat ol kız sen 4 kilo çocuk doğurmuşsn bunu hayli hayli yaparsın diye rahatlatmaya çalışıyor 😄😄
Cnhavva Smeyye-0 doktorun gereksiz olumsuz konusmus bence bebegin kafa kemikleri ayri suan dogumda o bingildaklara dogru kapanip biraz küçüluyo bide kuyruk sokumu falan da aciliyo doguma yardimci olmak için sonucta dogum kendiliginden olmasi gerektigi gibi gelisen dogal bi olay ayrica nefes uzmani ceneyle rahim arasinda bag var ceneniz ne kadar rahat olursa kasmazsaniz dogumunuzda kolay olur demisti bence korkma doktorlarin gereksiz insani strese sokmalari iste
Cnhavva Smeyye-0 bide dogum aninda vucut hormon salgilamaya da basliyo simdi bi anda caninizi acitmis irkilmissiniz ama o an planli ilerliycek hormonlarin vucudun sana yardimci olucak bence korkma sen yaparsin
Hediyenuk37 Smeyye-0 ben ağrıdan istemeden kaldırdım, bana çok kizdilar ama çok şükür bebeğime bişey olmadı. Moralini bozma derim, benim başımdaki ebeler hep strese sokmustu beni, eğer senin doktorunda seni bu şekilde strese sokuyosa dokturunu değiştir derim.
Suffe Smeyye-0 sağlıkla gelsin İnşallah bebişiniz endişelenmeyin her şey güzel olacak İnşallah bu arada kilolu diyorsunuz ama kilolu bebekler daha kolay doğuyor genelde zayıf bebekler de normal daha zor oluyor bildiğim kadarıyla benim çevremdekiler öyle oldu yani