Tazeanne123456 Merhaba 28. Haftamdayım 1 ay önce de tekrarladım değerlerim gittikçe düşüyor bir önceki aya göre kırmızılarım artmış. 1 ay önce doktoruma gösterdiğimde mi tek demir ilacımı günde 2ye çıkartmıştı
Mrvsmt2502 Tazeanne123456 sağlıkçı değilim ama demir b12 ferritin düşük doktor damardan takviye verebilir
busra05_ Tazeanne123456 sağlıkcıyım ama bunu hekim onayında takviye ve vıtamınle sabıtler kacıncı aydasınız 3 aydan sonra demir ve vitamin ilacına baslatacaktı
Meryykb01 Tazeanne123456 gebelikte kolestrol değerleri böyle çıkması normal b12 içeren multivitamin vermiş olmalı dr nin,geri kalan her şey kansızlıkla alakalı
Tazeanne123456 Mrvsmt2502 evet ya 1 aydır tahin pekmez demir ilacıyla portakal mandalina yiyorum ona rağmen daha da dibi görmüş
Mrvsmt2502 Tazeanne123456 halk arasında genel bi yanlış bilgi var. Pekmezde demir var evet ama ettekinin 10 da biri neredeyse. 1 kere et ye ama et yediğin porsiyon kadar 10 kere bardak bardak pekmez tüketmen lazım. Asıl demir kaynağı hayvansal gıdalardır
Bnguuu_102 Tazeanne123456 her sabah iki kaşık pekmezr limon sık bolca iç Çayı kes demiri en çok düşüren şeylerde biri gerekli takviyeleri Doktor’un verir zaten şifa olur inşallah 🌼
Minimalist03 Tazeanne123456 28/32 . Haftalar bebeğin dsizden demiri sömürdüğü haftalar benım de çok düşmüştü yine de sınırda şuanda demir ilacınızı tekrar düzenletin ayrıca bu b12 ile de alakalı benım de b12 yükselmiyor demir de yükselmiyor doğal yolla ya da takviyeyle yükselecek gibi durmuyor bence damardan destek verırler ferritin 3 çok düşük hemen gidin bana dahiliye cok düşük olursa desteklicez demısti
Kevserblt Tazeanne123456 siz böyle söyleyince korktum bana da demir ilacını ikiye çıkar demişti ama midemi rahatsız ettiği icin 1 içiyordum
Hryedz Tazeanne123456 ben aldım damardan 2 hafta aksıne bana oyle ıyı geldı kı halsızlık uyku halımden bıle kurtuldum dıyebılırım kan degerlerımde hızla duzeldı kan ılaclarını ıcmeme ragmen benım kanım 8 ferrıtın 6 ydı.
Kiymetcetinel Tazeanne123456 iki kere damardan demir takviyesi verdiler bana degerlerim sizinki gibiydi doktorum kibar bir tabirle bu şekilde doğum yapamazsın dedi sonra takıldım değerlerim normale döndü öyle girdim doguma lütfen başka cümlelerle doldurulmuş şeylere kulak asmayın doktorunuza güvenin
Tazeanne123456 sd18 geçen ay doktorum da panik bir durum yok dedi verdiği ilaçları multivitaminleri her şeyi düzenli kullanıyorum ilaç sektörü koskoca bir yalanmış bence 😄
Tazeanne123456 Mrvsmt2502 yemin ederim sırtlanlar gibi besleniyorum desem yeridir 😂 benim kadar et tüketen de yoktur ona rağmen ürenin düşük çıkmasının nedeni yetersiz protein diyor ne yapacağımı şaşırdım takviyelerimi de her gün düzenli saatinde içiyorum
Mrvsmt2502 Tazeanne123456 et, balık, bakliyat ağırlıklı beslenin doktorda takviyeyi arttırabilir ama gebelikte genel olarak düşüyor maalesef 😃
DenizBatus Tazeanne123456 bende sizin gibiyim demir depolarim bir türlü dolmuyor ferritin yükselmiyor en son iğne yazdı doktorum 5 tane onu yaptirdim her sabah aç karnına keçiboynuzu pekmezi içiyorum günde 2 kez demir ilacı bol et ve pancarlı salata yiyorum ona rağmen çok az yükselme oldu 🤦🏻♀️
sd18 Tazeanne123456 ondan değil aslında bebek sürekli bizden alıyor. ben de aynı sizin gibiyim. benim doktorum da normal karşılıyor. kullanmasak daha da kötü bir tablo oluşabilir endişelenmeyin 🙂
Deletedmom_116 Tazeanne123456 hiç gaydasi olmuyor çoğunun benimde aynı 20 haftalık olucam nerdeyse kanım düşük Çok düşük 50 civarı bişey Bı kan versem damarlairm cekiliyo Ama ilacın faydası yok en son iğne verdi onuda bı iki vurdurum bacağım çok acıyor artik
Tazeanne123456 Hryedz doktorum önerirse ben de almak istiyorum 2 doz olarak mı alınıyor sonrasında ters bir yan etkisi oluyor mu
58Vildan Tazeanne123456 haftanın iki günü bakliyat mutlaka tüketin kırmızı et ilikli kemik suyu Ben çocuklarımda sopuk sıkım pekmeze bir kaç damla limon sıkarak kurtarıyodum durumu. Benimde düşüktü tek doz kan takviyesi ile yükseldi aradan 9 ay geçti yine değerlerim düşmeye başlamış
Hryedz Tazeanne123456 benım doktorum hapla duzelcek gıbı degıl damardan verelım dedı 2 hafta ara ıle 2 doz olarak aldım mıde bulantısı yapabılır dedıler ama olmadı sadece damardan aldıktan sonra bı uyku halı oldu hastaneden gelıp evde uyudum o kadar
Mrvsmt2502 Tazeanne123456 benimde ilk gebeliğimde hep alt sınıra yakındı yememe dikkat etmeme rağmen düzelmiyordu doğumdan sonra da dikkat ettim 2 yıl sonra anca referans değerin ortalarına gelmeye başlamıştı ki gebe kaldım şimdi yine alta doğru iniyor 😂
Tazeanne123456 Mrvsmt2502 inşallah bebeğe gidiyordur da insan bu kadar kırmızı değer görünce korkmuyor değil
Tazeanne123456 58Vildan inanın annem her şeyin en sağlıklısını yapıyor hiç boş bırakmıyor beni ona rağmen bu kadar düşmesi çok tuhaf sanki yediklerim yaramıyor gibi inşallah yarıyor da bebeğe gidiyordur doktor önerirse hemen demir serumu taktıracağım yan etkisi umarım olmaz
Tazeanne123456 Bnguuu_102 tahin pekmez hep diyorum limon sıkmamıştım ama artık onu da sıkarım teşekkür ederim tavsiyeniz için
58Vildan Tazeanne123456 olmaz ben takıldıgım ay hamileymişim düşünmüyoduk ama sonradan danıştıgımda doktora zararı yok yararı var dedi