ozlem_kocygt Eesraaa34 Ben ilk çocuğum da iki li değil de 3 lü yaptırmıştım şimdi ikinciye hamileyim bunda da şuan bende ikili tarama testi zamanindayim ama bunda da 3 lü tü düşünüyorum mesela ☺️
Eesraaa34 Mesela ben ikili yaptırmak istemesem bile ultrasonda ense kalınlığına ve burun kemiğine bakıyorlar mı bugün gittim özele karar verdin mi dedi istemiyorum dedim ama ense kalınlığı burun kemiği ile ilgili hiç bir şey demedi
Eesraaa34 AnayimBenAna_ bugün gittim ama bilgi vermedi sadece karar verdin mi dedi yaptırmak istemiyorum dedim. Çünkü aldırmak istemiyorum o yüzden yaptırmak istemedim yanlış mı yaptım bilmiyorum ilk hamileliğim çok bilinçli değilim
defnevedoruk Eesraaa34 aldırmak için yaptırmanız gerekmiyor ki. eğer Allah korusun bir sorun varsa doğduğunda hemen müdahale edilsin diye bu testler. ilk hamileliğimde de yaptırdım simdi bundada yaptıracağım. siz bilirsiniz yine
AnayimBenAna_ Eesraaa34 ikili test tanı testi değil canım ihtimaller doğrultusunda risk faktörleriyle bir sonuç veriyor yanılma payı yüksek. Yaptırıp yaptırmamak tabi sana kalmış. Ben ilkte yaptırdım ikincide yaptırmadım. Sadece nazal kemik ve ense kalınlığına bakıldı doktoruma sordum sizce bir sıkıntı varmı diye herşey normal görünüyor dedi. 22 kasımda detaylıya gireceğim bende.
Eesraaa34 defnevedoruk down sendrom için çözüm yok anne karar veriyor ya gebelik sonlanır yada bile bile doğum yaparsınız dedi
Pandaaa1_ Eesraaa34 benim yengemin ilk bebeği öldü 3 hamileliğinde yaptırdı dedilerki down sendromlu olabilr işte kadın ztn psikolojik olarak çökmüştü yani ilk bebeginden dolayı karnından sıvı aldılar ver çocuk sapa sağlam çıktı ama o da bı risk yani boşu boşuna sıvı aldılar bebeğin olduğu yerden bazen de insanları boşuna korkutup yanıltıyorlar ama bence yaptırmak en iyisi yinede
Eesraaa34 AnayimBenAna_ özeldeki doktor hiç bilgi vermedi bana ense kalınlığı burun kemiği ile ilgili Salı günü devlette randevum var doktora sorsam bakar mı
AnayimBenAna_ Eesraaa34 özeldeki doktoruna kontrol tarihin geçmediyse tekrar gidebilirsin aslında. Devlettekide söyler heralde bilemiyorum ki ama devletin ultrason cihazı için iyi değil diyende çok
Eesraaa34 AnayimBenAna_ bugün sondu geçen hafta lekenmem dolayı acil olarak gitmiştim bugünde genel muayene için gittim son günümdü. Aslında bunların doktorların kendi bilgisi vermesi gerekmiyor mu sonuçta ilk gebeliğim hiç bir bişgiye sahip değilim
ozlem_kocygt Eesraaa34 Sağlıklı demişti doktorum o gün için bir risk gözükmüyor demişti ondan sonra da zaten detaylı ya girmiştik onda da herşey normal di saglikli bir oglum var şuan ☺️
Eesraaa34 ozlem_kocygt maşallah Allah bağışlasın inşallah 🤲🤲 çok kararsızım yaptırıp yaptırmamakta bende ama sanırım detaylı dışında hiç bir test yaptırmayacağım