Nananan TinkyWinky ama ben 3 senedir evliyim hiç böyle birşey olmadı ilk defa oluyor eşimden başkasıyla ilişki yaşamadım ki🙄
TinkyWinky Nananan eşinden önce almış olabilirsin ya da eşin senden önce almış olabilir 🤷🏻♀️yani hassas konu çok yorum yapmıyim
Nananan TinkyWinky çok HPV ise ben eşimden önce bakardım kimseyle birşey yaşamadım ama eşim benden önce evlilik yaşamış o kadının da sürekli vajinal enfeksiyonu fln oluyormuş kan fln geliyormuş hatta ne zmn rahatsızlansa eşimi arayıp helallik istiyor acaba ondan mı aldı yaw yoksa ben eşimin benle evliyken birşey yaptığıni düşünmüyorum o konuda içim rahat ama eğer eski eşinden kaynakliysa bilemiyorum eğer HPV ise aşı olsak gecermi acaba tamamen
TinkyWinky Aldın mesela hiç siğil çıkmayabilir ya da aldın 5 yıl sonra çıkabilir direncin düşünce. Ben eşimde çıkınca baya bi araştırmıştım da aldatıldım mı diye. Sonra yıllar önce birimiz almış diğerimizi enfekte etmiş olabileceğini öğrendim. Eşim lazerle yaktırdı o da aşı oldu kurtulduk inşallah
Nananan TinkyWinky ben eşimdrn önce bekardim ama eşimin ikinci evliliği Ege HPV ise eşim ilk eşinden almıştır büyük ihtimalle benle evliyken eşimin zinaya düşeceğini zannetmiyorum ama benle evlenmeden ya eski eşinden yada ne haltlar yedi bilmiyorum artık ama bu benim ilk gebeliğimde çıkmadı ilk üç aylık evliydim üç aylık da hamileydim eşim cezaevine girdi bir buçuk sene hiç ilişki olmadı şimdi sürekli yanımda ilişki de oluyor inşallah öyle birşey değildir şu kadından bir türlü kurtulamadik ne zmn kurtulduk desek burnu hayatımızin bir yerinden çıkıyor
TinkyWinky Nananan ne yolu olmaz ama doktora gitsen wcden de diyorlar ama yalan yani cinsel tamamen. Kan testi verirsen hangi türü belli oluyor kanser yapan 4 tane türü var diğerleri sadece siğil yapıyor
brnaksyince TinkyWinky hpv kan testi ile türünü belli etmez, çünkü kana geçen bişey değil, deri enfeksiyonudur. Erkekler de varsa siğil den alınan örnekle kadında ise sürüntü alınırsa belli ediyor hangi tür olduğunu.
TinkyWinky brnaksyince valla ben bi test verdim şimdi baktım da akıntı doku yazıyormuş sürüntü herhalde yanlış hatırlıyormuşum ) 20-30 tane mi hatırlamıyorum türü yazıyordu ve hepsinin yanında da negatif yazıyırdu
brnaksyince TinkyWinky sürüntüdür canım :) kanser riski olanlara bakılmıştır onlar da negatif gelmiş 🙏👋
yrncgl İlk evlendiğim sene vajinamda 3 tane siğil çıkmıştı, onları yaktırdım. 3 sene sonra hamileyim ve şimdi tekrar 1 tane çıktı. Doktorum genital siğil sezeryan sebebi dedi, ne olacak bilmiyorum
TinkyWinky brnaksyince yok sadece kanser yapana değil bir sürü türe bakmışlar hepsi negatifti şükür 20-30 değer ve somra 3 doz aşı oldum hemen 🙏
yrncgl brnaksyince eğer öyleyse kesinlikle bebeğimi riske atmak istemem🥹🤍 ama bazı doktorlarda normal doğum yapabilirsin diyorlar anlayamıyorum hepsi farklı fikirlerde. Hpv değilim bu arada sadece siğil var, hpv testim negatif çıktı
brnaksyince yrncgl hpv negatif olabilir muhtemelen yüksel tipli olanlara bakılmıştır. Siğil olmaz ise normal doğum yapanlar var evet ama siğil var ise yapılmıyor ☺️
TinkyWinky yrncgl hpvnin bir sürü çeşidi var kanser yapan türüne bakan test yapıldıysa o negatif çıkmıştır belki. Aşı neden olmadınız siğilden sonra gebelik düşünüyorsanız? Bence de riske atmayın çok masumlar minicikler 🙏
Nananan KurabiyeninAnnesi123 KubraK29 Sarella xJade e_zgitas azracan20 aylserk TinkyWinky Kızlar bugün kontrolüm vardı muayene oldum çok şükür siğil yada hpv değilmiş basit bur salgı bezu kisti zararsız dedi İçime sular serpildi resmen insanın aklına her türlü şey geliyor eşime de birşey denemiştim şişlik var fln diye benim aklıma nasıl kötü şeyler geliyorsq onun da gelebilirdi Neyseki rahatladım çok şükür
TinkyWinky Nananan Nananan Çok sevindim canım 🙏 yine de gebelik olmadığı dönem aşı olmaya çalış rahim ağzı kanserinden de korur 🙏
Zehra_ulgr3838 Nananan benim vajinamdada hafif şişlikler var ve etrafında sivilce türü şeyler var galiba siğil bir iki defa bilmeden patlattım dahada çoğaldı her kontrolde doktora soyleyim diyorum ama unutuyorum dokununca ağrı kaşıntı olmuyo biraz enfeksiyon vardı kasintim oldu ama sonrasında enfeksiyon geçince kasintida geçti
Nananan Zehra_ulgr3838 ben bugün kontörlüm vardı gittim siğil değilmiş kaşıntı fln yoktu sadece kişisel temizlik yaparken gördüm fark ettim hiç interttekilere benzemiyordu kendi derimin renginde yumuşak yapılı birşeydi sıkınca patlamiyordu çok şükür siğil fln değilmiş