Derin_melis hiç bir şey yapmadım yapmayacağım da bir zahmet yemeğe gelmesinler gelene de kuru pasta çay. Bebeğinden başka kimseyle uğraşamam kimse kusura bakmasın. Eşimde kızıyor zaten
Doğum sonrası ikramlik
Derin_melis Devamlı yaptığım, bir tuzlu tarifi var cnm. Bir hafta falan bayatlamıyor, iki tepsi falan ondan yapmayı düşünüyorum. Arkadaşta doğumunda bi tuzlu yapmış, o da baya çıkıyormuş. 2 tepsi falan da, ondan yaparım muhtemelen. Çabuk bayatlamayan, kurabiye tarifi bulursam ondan yaparım. Duruma göre de, günlük olarak kek falan çırparız 😊
Erham bende aynı düşüncedeyim gelen hastaneye gelsin. 40 ı cıkmadan gelmesin kimse mewlut okununca cagırılır herkes ben sımdıden soyluyorum cekınmeden 😂😂
Derin_melis biz de ya tatlı alınır ya san kuru pasta bir de lohusa şerbeti var gelen de yemeğe değil bebek görmeye geliyor dert etme çok. Ne kadar ikramlık verirsen o kadar uzun oturuyorlar kış ayında hastası var sıcak oda zor herkesle iç içe 😒
Derin_melis o konuda cok sansliyimm 😄 Doğumdan sonra 1 ay kayınvalidem de kalıcam kendii isteğimle sagolsun kendisi hazirladi dolabina , gül böregi , kalburabasti , zeytinyagli dolma ve pofuduk pogaca yapip koymus sagolsun 😘🤗
Ben hastaneye hazır kuru pasta alacağım bebek lohusayada hasta muamelesi yapıyorlar zaten hasta ziyareti kısa sürer 😂😂
Derin_melis baskasini bilmem de kendim icin koyucam hem hazir paket atarim hemde buzluk boregi yapicam
- Düzenlendi
Derin_melis ben annemlerde olucam bebeğimin 40ı çıkana kadar onlar bi şey hazırlar kesin bana kalmaz 😃 ki bana kalırsa pastanelerin canı sağolsun bi tatlı bi tuzlu kurabiye yanına bi kekten tatlıdan bi şey bi de börek tamam. Hatta pastaneyi geçtim marketlerin buzluğunda bile çok güzel pastalar börekler oluyo. Gelen de o kadarını aramaz heralde hazır mı el yapımı mı inceleyecek olan zaten çok yakın değildir o da mevlüde gelsin özel gelmesin bi zahmet😒
Erham kız olur mu öle hizmet etmek gerekir gelen kişiye bizde çok ayıp karsilanir
Buse1907 bnada verir misin kurabiye tarifini canim
Derin_melis canm 40 cikmadan lohusa haliyle kimseye hizmet etcek hali yok malesef.hele bide başka çocukları varsa . Bence gelenler biraz anlayışlı olması lazm.40 çıkmadan mümkünse...
Derin_melis gelen gelirken getirsin bi zahmet onu mu düşüncem bir de 😂 Canımı sokakta bulmadım artık hiç bişey yoksa ararım pastaneyi gelir. Bebek telaşında kimse ikramlık beklemez heralde 🙄🙄 siz de uğraşmayın dinlenin bol bol tadını çıkarın bu günlerin gelenler de yapsınlar getirsinler lohusa kadına yardım edilir 😍
Derin_melis keşke gelen eli dolu gelse ama ben Doğum sonrası eşim ve kendimin de pratikte tüketmesi için buzluğa lahmacun kayık pide ve mantı koydum.
40ım cıkana kadar annemlerdeyim sonrasında da benim istanbulda akrabam yok eşimin ailesini toptan aynı gün çağırıp şerbet ve kuru pasta vericem. Hiç kimseyi ağırlayamam valla zaten kendime zor bakacağım bir dönem. Toptan gelir giderler asla kendimi zahmete sokmam.
Derin_melis ayıp dediğin yatakta olur hiçte yapamam. Laf edecek olan da bir zahmet yapsın getirsin ben servis yaparım. Aç gelen de ..... yesin