gamzeeee_33 Gebeyken sma kanı verdik eşimde saptanmadı ama bende şüpheli çıktı bi sorun olur mu çok korkuyorum 😔🙏 başına böyle bişey gelen oldu mu
obli gamzeeee_33 normalde erkekte çıkmadıysa kadına bakmıyorlar. Hem erkeğin hem kadının taşıyıcı olması gerek diye biliyorum bir sorun olması için.
Melosum34 gamzeeee_33 erkekte varsa problem değil ama kadında varsa ciddi bir problem eşimde çıktı bende çıkmadı sağlık ocağı hemen teste çağırdı o gün sende çıkmazsa sorun yok demişti
Babymom07 gamzeeee_33 canım erkekte çıkmadıysa seninkine bakılmıyor normalde evlenirken yapılan testte bende başta çok korkmuştum ama sıkıntı olmaz inşallah merak etme. İkinizin de taşıyıcı olması gerekiyor çünkü
Esra1999 gamzeeee_33 ayy hiç korkma ben bunun yüzünden ne streslere girdim kesinlikle kötü düşünme bu hastalık sadece erkekten geçiyo kadından geçmiyo eğer kocanda olsaydı mutlaka bebeğe geçerdi kadında oldumu sıkıntı yok bende de şüphe çıktı gittim tıbbi genetiğe 3 defa detaylı baktı çok şükür temiz çıktı şüpheli olsan bile senin tedavin olur eşin temizse sıkıntı yok
gamzeeee_33 Melosum34 ama bizden istedikleri zaman benden yanlışlıkla kan aldılar dı erkekten eşinden alacaktık neyse ikinizden de alalım o zaman dediler di önce erkeğe bakıyor lar diye biliyorum şimdi doktora sordum sıkıntı yok dedi ama ben tabi kan vercem teşekkür ederim
gamzeeee_33 Babymom07 eşimde çıkmadı canım doktoru aradım sıkıntı olmaz eşinde çıkmadıysa dediler zaten onda çıksaydı benden de kan alınacakmış ama yanlışlıkla alınmış oldu işte
Melosum34 gamzeeee_33 eşte olması önemli değil sizde varsa önemli bende yoktu eşimde vardı bişey yapmadılar
gamzeeee_33 Esra1999 sağolasın canım ya içimi öle ferahlattın ki sadece bebeğimi düşündüm ona bişey olmasın çok korktum ya
Iremkoko Esra1999 tamamen olayı yanlış anlamışsın erkekten geçiyo die bişey yok 2 tarafta taşıyıcı olursa bebek Hasta doğar cekinik bi hastalık yani anne veya baba ikisinden biri şüpheli yani tasıyıcı olursa bebekte %25 sadece tasıyıcı olabilir hasta olmaz ama hastalıgı tasıma oranı yani diğer genlerine aktarma oranı %25 yani
Minik1Civciv Esra1999 canım bende var taşıyıclık eşim de sağlık ocağında verdi şüphe çıktı ağla ağla harap oldum. Tıbbı genetik de tekrar kan verecek eşim. Bi oğlum var Sağlıklı şimdi tekrar 6 haftalık Hamileyim çok korkuyorum.
Esra1999 gamzeeee_33 önce yapman gereken bağlı olduğun sağlık ocağına gitmek eşinle orda size kağıt verilenler ve tıbbi genetikten doktor bizzat sıranı alır zaten eşinle tıbbi genetik bölümüne gidip kan vericeksiniz kan verdiğiniz zaman 60 gün içinde çağırırız sizi çiçekler zaten 60 gün dolduğu mesaj atarlar sonuç çıkmış diye arar hatta gidersiniz size doktor güzel güzel anlatır ama ben gittim kocanda yoksa sen de olsa da sorun olmuyo erkek taşıyıcıdır kadın değil dedi sıkıntı yapma ben çok kafama taktım kendimi mahvettim bu stresle ama çok şükür korkulacak bişey değilmiş ilk işin doktora gitmek olsun sana verilecek belgelerinde sakın kaybetme sakla
gamzeeee_33 Esra1999 sağolasın canım vala direk gittik bizim aile hekimi izinliydi bizde 3 kadın doğumcu aradık hepsi eşinde yoksa sıkıntı yok dediler o gün benden almicaklardı kanı yanlışlıkla aldılar eş de çıkarsa pozitif benden öle alıyor larmış ama ben tabi kan vercem yine
Esra1999 gamzeeee_33 inşallah olmaz ben kendim bizzat gittim doktor baya iyidi hatta oturup konuştuk 3 defa tekrar tekrar rapor çıkarttırdı doktor tertemiz çıktı dedi erkekte yoksa biz kadına bakmıyoruz bile dedi senin için rahatlasın diye bakıyorum tekrar istetti tekrar baktırdı belgelerimizi verdi asla kaybetmeyin dedi sizde kalıcak dedi aynı şekil sizde baktırın hiçbirşey olma sadece elinizde belgeniz olsun
gamzeeee_33 Esra1999 tamam canım sağolasın doktor izinde bizim geldiğinde gidecez bakalım ne dicek nereye yönlendirecek kadın doğum doktoru nu aradım eş de yoksa sıkıntı olmaz dedi ama yine bi kan ver dedi inşallah çıkmaz sağlıkla alırım dua et 🙏🙏
Esra1999 gamzeeee_33 çıkmaz canım doktorun dediği gibi taşıyıcı erkek zaten sıkma canını ferah tut kafana takma bebişini kucağına alacağın günü düşün
dilaaann Eşim taşıyıcı çıktı direkt beni genetiğe sevk ettiler doktor sen de yoksa bir problem yok dedi eğer bende de çıksaydı sma lı olma ihtimali varmış ama düşük bir ihtimal. Tabi bu istenmediği için her iki kişi de taşıyıcı ise tüp bebek yapiliyormus
gamzeeee_33 dilaaann evet bende duydum devlet karşılıyor Muş hatta masrafı teşekkür ederim ya ben biraz korkmuştum açıkçası ama doktor kan ver derse tekrar biyerlere gönderirse giderim
Nazo77 Esra1999 Taşıyıcı erkek olursa sıkıntı olacağını kim söyledi doktor mu?Ben hem anne hem baba taşıyıcıysa bebek smalı olur diye biliyorum birinin negatif olması durumunda olmuyor ama doğan bebek taşıyıcı olabilir.