Glr95 benim rahatsızlığım çok sık rastlanan bir rahatsızlık değil Türkçe olarak beyin hipertansiyonu diye geçiyor. Beyin omurilik sıvısı üretimi fazla oluyor normal insanlara göre beyinde basınç yapıyor baş ağrısı yapıyor. Tansiyonumun falan yükselmesine sebep oluyor. Yani beyinde tümör varmış gibi belirtileri var ama tümör falan yok. Yalancı tümör falan diyen de var. 2014 senesinde teşhis konuldu bazı zamanlar ilaç kullanıyorum bazı zamanlar ilaçsız. Şuan 1 yıldır ilaç kullanmıyorum hamilelikten 5-6 ay önce bıraktım 6 ayda 1 kontrollerim var doktorum İstanbul’da profesör. Göz bölümü ile beraber teşhisi kondu. Gözlerin arkasında ödem oluşuyor basınçtan dolayı.
Yani bende çok şiddetli baş ağrısı oluyor böyle beynimde basınç oluyor patlayacak gibi resmen zaten tansiyonum yükselmiş oluyor. Normal zamanda Dolorex falan kesiyor bazen acillik oluyordum ama hamileyken sadece parol maalesef bazen kesiyor bazen kesmiyor 🥲
Yani buna benzer şikayetleriniz varsa doktorunuz zaten illaki göze falan gönderir kendileri elleriyle muayene ediyorlar çoğu zaman o şekilde muayene olur