2cocuklubiranne Aren ismi kulağa hoş geliyor, Renas isminin de anlamı güzel, daha önce aram mı koysak diye düşünüyorduk hatta yine bir kararsızlık 😀
2cocuklubiranne Eşim Kürt Kürtçe isim istiyordu ama bana bıraktı, Renas Kürtçede yol yöntem bilen anlamında, Aren ismi hoş ama çöldeki kum tanesi anlamında bilemedim bende anlam mı daha önemli hoş durması mı
plajterligi 2cocuklubiranne renas ismini söylerken sanki biraz rönesans der gibi çıkıyor ama diğer ismi söylerken daha hoş duruyor, hem eski isim hem yeni isim 🤗 bizde Asil Yiğit koyduk hem eski hem yeni bi arada 😄
dilaradoyan 2cocuklubiranne tabiki önce anlamı sonra kulağa hoş gelmesi. Çocuklarınıza güzel isim koyun denmiş hadisi şerifte. Anlamının da kulağa hoş gelmesinin de güzel olması çok önemli bence. Yani hadisten örnek verdim ille kuranda olan Arapça isimler olması gerekmiyor. Arapça isimler koyun denilmemiş zaten. Benim kızımın adı da Türkçe kökenli ama çok dikkat ettim hem anlamının güzel olmasına hem kulağa hoş gelmesine. Söylediğiniz her iki isminde bir noksanlığı var bence yani birinde anlam birinde kulak hoşluğu eksik geldi bana tabi bunlar biraz göreceli. Her ikisinin de içine sinen yeni bir isim bulabilirsin
2cocuklubiranne plajterligi güzelmiş sizinki de hayırlı olsun 😊 renasın da anlamı güzel işte o yüzden kararsız kalmıştım
2cocuklubiranne dilaradoyan dorğu diyorsunız ama eşimle anlaşamadığım tek konu isim olabilir orta yolu bulmak zor
2cocuklubiranne Brcarss Yusuf ismini bende beğeniyorum yanına eşimin isteği üzerine Kürtçe bir isim daha bakıyorduk da onda kararsız kaldım
2cocuklubiranne Ecemom_ en son Aram ismi nasıl diye sorduğumda böyle şeyler denildiği için soğutulmuştım 😀
Ecemom_ 2cocuklubiranne bence daha normal isimler düşünün. Renas Aram gibi isimler ileride sıkıntı yaşatır. Bu çocuğun okul hayatı iş hayatı olacak her yerde adını söylediğinde açıklamak zorunda da kalmasın. Tabi bu benim düşüncem çocuk sizin karar sizin
2cocuklubiranne beyza36 bende İzmir’de büyüdüm hiç duymadığım için bana da öyle şeyler gibi geliyor şuan Güneydoğu’dayız normal geliyor kime sorsam çok güzel diyor
Meryykb01 Ecemom_ günümüzdeki isimlerin çoğu uydurulmuş heceler gibi zaten renasın onlardan hiç bir farkı yok gibi hatta kendi dilinde bir anlamı varmış ve o anlamı da güzelmiş bence aren aden azur loya loyin liya bunlarında anlamlarını biri bir siteye yazmış 2-3 yıldır isim olarak kullanılıyorlar