Merhaba güzel anneler trap ikizlerine hamileyim hamileliğimin 8.haftasindan beri ara ara kanamalarim oluyordu 13.haftada kesildi kanamalarim ve 9.haftadan beri toxoplazma var bunun için ilaç kullanıyorum amniyosentez sonrası ilacın devamliligina karar verilecek 15.haftada hem tek yumurta ikizlerine hamile olduğumu hemde birinin trap olup alınması gerektiğini öğrendim o günden beri farklı hastanelerden devamlı görüş alıyorum bı bebek sağlıklı ama kalbinde anomali var yani kalbi delik ve aort damarı farklı yerde yer alıyor diğer bebeğin ise belden aşağısı var bağırsakları dışarıda aynı kesede ve aralarında zar yok trap olan sağlıklı bebegin kalbinden besleniyor buda ileri zamanlarda kalp yetmezliğine neden olabilir doktorlar suan kalp yetmezliği gibi bi durum olmadığı için bı islem yapmak istemiyorlar yapicaklari işlem de lazerle trap olan ikizin kordonunu yakıp ikisi arasındaki akımı kesmek ama trap ikiz doğuma kadar içeride kalıcak buda diğer bebek için riskli bi durum amniyosentez normalde 20. Haftada olucakti fakat kalbinde de bı sorun olduğu için haftaya yani 18.haftada yapılacak şuan 17+3 haftalık yarın tekrardan bı hastaneyle daha gorusucem çocuk kardiyoloji de gördü sizler daha öncesinde böyle bişey yasadinizmi yada çevrenizde yaşayan varmı nasıl bi yol izlediler benim icin bı öneriniz varmıdır neler yapmam gerekir ?