Minigiim-vebenn52 Aleyna_murat mantar , tavuk , peynir zeytin mısır ama şöyle diyim bir kereliğine yiyebilirsin güvendiğin markaların sosis sucuğuna ya yemiştim ben valla
SinemSK Geçen günlerde bende dayanamadım eşimle evde yaptık, özellikle gidip bildiğimiz kasaptan dana sucuk aldı, mantar, mısır ve zeytin koyduk. Üstünede bol kaşar 😍 şimdiden sizede afiyet olsun 😋
Tazeanne001 Aleyna_murat dün yaptım ben de kocaman bir tepsi acayip güzel oldu içine domates rendeledim sarımsak zeytinyağı ile bir domates sosu yaptım hamur üzerine. Mısır yeşil biber kırmızı biber zeytin kaşar peyniri domates dilimleri koydum. Kaşarını fazla koydum biraz lezzet versin diye salam sucuk koymadım çünkü
Mucize19 Begm_01 hamileliğim boyunca sucuk yiyorum sosis yemedim ama sosisle salam aynı salamı da tost makinasına koyup pişirip yiyorum. Allah a şükür sıkıntı olmadı. Pişirip yerseniz sorun olmuyor.
Meltnc15 Mucize19 yine de çok tutetmemekte fayda var, normal hamile olmayan bi insan için bile bi çok zararı olan besinlerden bahsediyoruz.
ClerinK Mucize19 sosis salam sucuk gibi gidalardaki sorun hijyen degil, icindeki sodyum nitrit/nitrat. Bu madde eti islenmis hale getirir ve hamilelikte plasentadan bebege gecebilir. Hamilelikte hic yememekte fayda var
Mucize19 Sosisi ince ince dilimlerseniz çok güzel pişer sıkıntı olmaz. Onların önerilmemesi iyice pişirilmeden yendiği için.
Mucize19 Meltnc15 🙄yani orası öyle tabi ama ben sucuklu yumurta yaparım ya da sucuğu tost makinasına iyice pişirip sonea tost yapar yerim. 4. Ayda daha çoğalttım açıkcası ama çok şükür bebeğimde sağlıklı bir sorun yok🥰❤️. Haftada 4 kez yerim neredeyse sucuğu. Ama yazık kızın canı çekmiş pizza da sucuksuz olmaz ki iyice pişirip pizzada yese bişey olmaz. 😊
myangelson Aleyna_murat sosis pek sevmem ama sucuk tüketiyorum canım çekince çok piştiği sürece arada yenilebilir.
Liimon Aleyna_murat mantar 🍄 mısır🌽siyah zeytin 🫒 . Ben böyle yapıyorum . Ve salça sosuna kekik koyun 👌🏻
ClerinK Aleyna_murat siz yine de islenmis et yememeye calisin, islenmis etlerdeki sorun hijyen degil, içerdigi sodyum nitrit/sodyum nitrat/e250 katkı maddesi. Bu madde plasentadan bebege gecebilir ve uzun vadede bebege zarar verebilir. Burda verilen akillara pek itibar etmeyin derim, Google’a bu maddeyi yazin ne demek istedigimi anlayacaksiniz ☺️
Mucize19 ClerinK yediğimiz sebze meyve de hormonlu yediğimiz her şey işlenmiş organik değil. Salam sucuk sosis alırken sadece hangi markadan nereden aldığına dikkat edeceksin. Hiç yememe gibi bir durum söz konusu olamaz. Canın çekiyorsa 9 ay boyunca dayanamazsın. Dediğim gibi yediğimiz her şey organik değil hepsi işlemden geçmiş ve hormonlu bunun önüne geçemezsin sadece temizlerken ve pişirirken daha dikkat edeceksin. Yoksa aç kalırız.
Berfinkorkutt Aleyna_murat bu tarz şeylerde bence kendinizi çok kısıtlamayın, canınızın çektiği şeyleri dozajında yediğiniz müddetçe birşey olmaz. Yani emin olun sosisten koladan vs öyle zarar gören bebek sayısı belki milyonda birdir bundan emin olabilirsiniz. Sadece bu tarz gıdalar işlendiği için ilk 12. Haftaya kadar dikkat edilebilir.