minikmucizeemaak Gkya Alışınca evet çıkılıyor. Benim acil sezeryandı o yüzden gece oldum. 3 veya 4 de kalktım yürümeye ondan sonra hep koridoru ilerleyip merdivenleri inip çıktım.
Defnezumramom motherbaby_ iyi yapan birine denk gelirsen 10 saniyeden fazla sürmüyor bide pijama sabahlık vs ne götürceksen kesinlikle koyu renk götür depend yada canped kullanbilirsin ben 2sinide kullandım rahattı ama kanama bu bastırmadan sonra çok olduğu için arkana geçebiliyor yinede açık renk giysi tavsiye etmiyorum bu yüzden bu kez ben lacivert aldım kızımda lila giymiştim lekesi bile çıkmadı o kanın halaa duruyor😅
motherbaby_ Defnezumramom tahmin ettim bende bunu lacivert ve pudra rengi almıştım laciverti koydum ve de eski pijama altlarımdan koydum 1 2 tane de ilk baş da eskileri giyicem hastahane sonuçta ne giydim diye bakan olmayı versin 🤭🤭
Mine-tayfun motherbaby_ mutlaka depend alın tuvalet kaçırma ve şiddetli kanama da olsa yatak çarşaf batmıyor ve hırka tır tır titremeler gelicek bianda kahve
motherbaby_ Mine-tayfun alıcam depent bugün aşkım ceket ve yelek de koydum o titremeler korkutuyor beni
Defnezumramom motherbaby_ millet yürüyecem diye uğraşıyor aman ona mı bakacaklar ya en iyisini yapmışsın 😅
_-7_- Minnaksever dependi hangi beden almak gerekir mesela ben normalde s gıyen bırısıyım m mı almalıyım l mı suanda iç çamasırımı 2 xl gıyıyorum sezeryandan sonra göbek ne kadar ınıyor hangi beden iyi olur karar veremedim
Minnaksever _-7_- valla benim göbeğim nerdeyse hiç inmedi diyebilirim başlangıçta hatta aşırı ödem oldum.herkese göre değişir o göbek inmesi siz kilonuza göre alın zaten göbek kısmı baya esnek lastikli
Aleynaceyhannnn _-7_- beden konusunda en rahatı bence l oğlumda 72yle doğuma girmiştim şimdi 78le giricem yine l aldım ama 65 80 arası kimi duysam hep l kullandılar ona göre karar verirsiniz sizde ☺️
happyprincess_06 BenimBalBidigim spinal de epiduralde belden yapiliyor saglikci değilim yanlış kelime kullanmayim kuzenim epidural oldu tek farki ince kıl gibi uzun belden yapılan igneden sonra orada bisey kalıyor ucunda aparat oluyor elinizin altinda ulasabilceginiz yerde yani. doğum sonrası narkoz geçince acısı baslayinca ona basiyordu oda agrisini kesiyordu. Spinalde hemsireler gelip agri kesici yapiyor bu sekilde görmüştüm
Bsk_cb motherbaby_ sıcakta olsa üşüme geliyor canım yanına kalın şeyler al ben gecelik gibi elbise aldım bu arada pijama hiç rahat olmadı onu giyindim sonda felan takıyorlar ya rahat oluyor çok ağrın oluyo başta ben yarım bayıldım çok ağrı kesici almadım alışmayım diye 🥰 gece pedi al yanına kanama çok olmayınca onu taktım ben bezden sonra 🐣sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah 😊
myavocado Esraa77 beni doktor 5. gün çağırmıştı onda karından ultrason ile rahime bakti, ameliyat yerine filan baktı sadece. Sonra 40 dolunca gel demişti, 40 dolunca gidilen muayenede alttan ultrason ile de bakıyor smear da alıyor.
NurZenkin motherbaby_ rezene çayını rahatlamak adına unutm derim.Gaz ve tuvalet sorunu için çok iyi oluyor
58Vildan Aasdjs 10 tane bez yetmeyebilir. İlk kakası çok yapışkanlı cıvık oluyor 3 gün yapıyor o kakayı 🙈
58Vildan Rbdrmx bunu birinden daha duymuştum iki doğumda kullanmadım bunda kararsız kaldım çok kolay ödem attırıyormuş üstelik acaba kaç gün kullanılmalı bilginiz var mı?
e_blue_sky_a motherbaby_ hiçbir şey düşünmenin. Doktorlar ebeler hemşireler bebek hemşireleri hep sizle olacak. Sütün gelsin artsın bebek, emsin mavi ışık vs sorunu yaşamayın o yüzden siz sürekli bebeği emzirin. İlk yürüyüşten sonra sürekli kalkıp yürüyün ve bebeği oturarak emzirin
Birikii Sezeryandan üşüme şansınız çok yüksek o yüzden kalın çorap ve sıcak du torbası alın yanınıza benim için en gerekli olan su torbası oldu hemen orda sıcak su doldurup ayağıma koydular ve sonradan da karnıma gaz çıkarmaya yardımcı oluyor. Yanıza kayısı hoşafı götürün bol suyu olsun gaz çıkarmanıza yardımcı olur gaz çıkarmadanda katı bişey yemek yasak suyundan içersiniz bol bol. Ve hemşire sizi kaldırmaya gelince ilk yürüyüş ten sonra sürekli yürüyün ne kadar yürürseniz o kadar çabuk toparlanırsınız. Odanızda duş varsa doktora danışın ve su geçirmez bantla banyo yapın hem kendiniz rahatlarsınız hem sütünüzün daha çabuk gelmesini sağlar. Atlet alın 3 4 tane üşüyorsunuz ama terde basıyor terledikçe Değişin atletinizi üşütmeyin. Sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah
Barabar motherbaby_ öncelik iyi ve gözü açık bir refakatçi. Bana eşim ve annem geldi doğum kapısında erkek kardeşim video çekmiş bebek geliyor kimse sormuyor bu kimin bebeği diye doğumda da tek ben varım ha 😅 kardeşim soruyor bu hangi bebek diye adımı soylediklerinde eşim şok oluyor ve bebekle gidiyorlar sormasalar öyle tek gidecekti belkide çocuk 😅 gece oldu ben uyuyamadım annemle eşim bayıldı 😅 velhasıl refakatçi iyi olsun. Doğum eğer spinal olacaksa hicc birşey hissetmeyecegim psikolojisinde olma çünkü çekişmeleri hissediyorsun biraz rahatsız edici bir his ama acı gerçekten yok. Kafanı oynatmamaya çalış baş ağrısı olmaması için. Yürümeye başladıktan sonra bol bol yürü ve sıvı tüket. Sütun hemen gelmeyenilir stres olma elbet gelecek mama vermekten çekinmeyin ama siringyala tabiki. Bide sıcak çok basıyor ama ameliyatta omuzlar tutuyor pamuklu penye yelek koyabilirsin yüne ben tahammül edememiştim çünkü çok sıcaktı. Doğumu sabah yaparsan akşam os cikisina toparllanmis olursun ziyaretciler iyi görür seni. Ben bide ilk gün kanamam olur diye beyaz takımımı giymemistim kanama da pek olmadı kimse göremedi o yüzden giy gitsin 😂