Bu yaşta tüp bebek tedavisine başlama sebebimin yumurtalık rezervimin çok düşük olması olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. 19 yaşında bu sürece girmek, birçok kişi için beklenmedik bir durum olabilir; çünkü genellikle bu tedavilere ileri yaş gruplarında daha sık başvurulduğu düşünülebilir. Ancak benim durumumda, doktorlarım düşük yumurtalık rezervi sebebiyle tüp bebek tedavisinin erken bir yaşta gerekli olduğunu söylediler. Bu nedenle bu zorlu serüvene başladım; dört yumurta toplandı ve yalnızca bir embriyomuz oluştu.
Transferin 9. günündeyim ve sabırsızlanarak erken bir gebelik testi yaptım. Maalesef test negatif çıktı, ancak biliyorum ki bu sonuç yanıltıcı olabilir çünkü henüz hCG hormonu (gebelik hormonu) yeterince yükselmemiş olabilir. Yine de, olumsuz test sonucu beni derinden etkiledi ve ümidimi kaybetmiş gibi hissediyorum. Çok küçük bir embriyom vardı ve onun hayatta kalması için elimden geleni yaptım. Duygusal olarak çok zor bir süreçten geçiyorum.
Doktorumun önerdiği tarihte yapılacak teste iki gün daha var, ancak sabırsızlık ve endişe içindeyim. Bunun yanında, düşük yumurtalık rezervim olduğu için tek bir embriyo elde etmek bile beni endişelendirdi. Gelecekteki denemelerde nasıl sonuç alacağımı bilememek beni korkutuyor.
Aranızda benzer bir süreçten geçenler var mı? Erken testlerde sizin durumunuz ne oldu? Ve olumsuz sonuç alsam bile tekrar denemeyi düşünmem gerekiyor mu? Bu yaşta böyle bir süreçte olmak bana bazen çok ağır geliyor ama mücadele etmek zorunda olduğumu biliyorum. Pozitif geri bildirimleriniz ya da tavsiyeleriniz varsa, her türlü destek gerçekten çok işime yarayacak. Şimdiden teşekkür ederim ve çözüm arayan herkesin bu zorlu yolculuğunda yalnız olmadığını bilmesini diliyorum. 🙏💖