Aslında çok ayrıntılı yazmak için bekliyordum. Taslağıda hazırlamıştım ama sonradan daha öz yazmaya karar verdim. Aynı ilk gebeliğimdeki gibi 40. haftama kadar hiç bir sancım olmadı, suyum nisanım gelmedi. Hal böyle olunca bende çok tedirginlik oluştu. 39+2 de doktorum uyarı verdikten sonra biraz sancılarım olmuştu o kadar. 40+1 aksamı bir odayı kıyı köşe temizlemiştim. Sancılarım basladı. 40+2 de sabah nişanım geldi. Sancılarım sıfırdı. O günki kontrolümde de nst dümdüzdü. İyice morelim bozuldu. Doktorum 42 ye kadar bekleyebilceğimizden bahsediyordu. İyice bunaldım. Aynı gün aksamı ve gece sancılarım oldu . Sabah doğuma giderim diye düşünürken sabah sıfır sancı ile uyandım. Bir hayal kırıklığı daha oldu. O gün 40+3 tüm. 15 dakika mesafede ablama oturmaya gittim oturdum vs. Dönüşte oğlumu eşimle eve yolladım ben yarım saat-40 dakika yürüyüş yaptım. Aksak gebe yürüyüşüde yapmış oldum. Eve geldim. Akşam on gibi sancılar vurmaya başladı sonrasinda duşa girince geçti. Uyudum. Saat gece 1.3 ta sancıyla uyandım. Sancılarım düzensızdi. Düzene girsin arası kısalsın hastaneye giderim diye düşündüm. Bı kaç defa dayanılmaz sancı vurunca eşimi uyandırdım sabah gideriz diyip geri uyudu. Bense sancıları nefes alıp vererek karşıladım hep. Sallanarak duşa girerek Petek önünde oturararak sancilarla baş ettim. Sabah namazi esnasında baya azalmıştı sancılar namazı kılıp uyudum. Sanırım bir saat sonra tekrar sancı ile kalktım. Şiddetli ama araları uzun sancılarım vardı. Eşim geceden izin almıştı. önce sağlık ocağında kan vermem gerekiyordu. Onu verdikten sonra hastaneye geçtik. Tabi bu sırada sancılarım büyük oranda azaldı. Eşim hastane çantasını bile almadı yanımıza. Kontrole gider gibi gittik. Kendi doktorum hastanede değildi biliyordum. Başka doktora kayıt açıldı. Onu beklerken suyunun geldiğini hissettim. Sonrasında muane oldum. Ultrasonla baktı önce doktor suyun azalmış dedi. Alttan muane etti ve ben şok. 7-8 cm acilman var kesen delinmiş dedi. Keseyi siyirmasi ile baya suyum aktı. Doktorum aranmış ama ulasılmamis. Muane olduğum doktor ben normalde ssvd taraftarı değilim ama doktorun gelmezse yapicaz birseyler dedi. Yarısını verdi. Nstye bağlandım ama sancılarım çok azdı ve duzensizdi. Dalgalar oluşmuyordu resmen. Zaman sonra hemşire suni sancı taktı. Doktoruma ulaşılmış oda nst ye göre suni takılmasını soylemiş. Suni takıldıktan sonra sancılarım düzene girmeye basladı 60 lari görmeye basladı. Nstye bağlı olduğum için baya zorladı beni. ebe dayanamadigimi görünce biraz daha suniyi azaltıp duşa girmemi söyledi. Duşta bı 15 dakika yine dayandım ama sonrasında 10 dakikaya yakın aşırı kötü sancılar geldi. Eşime suniyi kesmelerini söylemesi söyledim. ebeyi çağırdı ebe su ile masaj yaptı. Konuşarak dikkatimi dağıtmaya çalıştı. Ikınma hissimi sordu ama olmadığı için masaja devam etti. En sonunda gel bı muane edelim seni diyip duştan çıkardı. Tam o sırada doktorum odaya gelmişti. Muanemi o yaptı. Tam açıklık dediğimde kesin beni kandırıyor diye düşündüm. Kıyafetlerini giyip geleceğini söyledi. O sıra ebe beni diz dirsek poziyonuna getirip karnımı dizlerime çektirip ikindirdi. Bebişimin kanalda ilerlemesi için yaptığını söyledi. Doğum süresi boyunca beni tek zorlayan an o zamandı. İkinmalari tam yapamadım bağırdım. Doktorum her seferinde bağırmadan ikinmami, nefesimi ikinmak için harcamami söyledi. Biraz sonra nerde doğurmak istersin diye sorunca hangisi iyiyse dedim. Çatala götürdüler. Tabi çatala çıkana kadar her sancı geldiğinde ikindim. En son çatala çıkınca sanırım 4 ıkınmada geldi bebeğim. Ufak siyriklarim olduğu için dikişlerim var. Ancak sezarayn dikişi kadar zorlamıyor beni. İyi ki diyorum. İyi ki bu yolu tercih etmişim. Rabbim bana da bu hikayeyi yazmayı nasip etti. Şükürler olsun. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Özet gecicem dediğim halde baya uzun oldu hakkınızı helal edin. Normalde hikayemi paylaşmamaya karar vermiştim ama ben sezarayn olduktan sonra çok arayısa girdim. Gördüğüm okuduğum her hikaye bana umut oldu. Onun için başkalarına umut olabilmek adına yazım dedim. Çocuklarımın arası 30 ay, Pendik Medipol üniversitesi hastanesinde Aytakin hoca ile yaptım ssvd yi. Oradaki ebe ve doktorum olmasa sanırım sezarayana dönebilirdim. Sormak istedikleriniz varsa cevaplarım inşaAllah.