Betuleva canım 12 gün önce sezaryen oldum Tek refakatçi kabul ediyorlardı özel olmasına rağmen. . Annem kv saat 22.00 kadar kaldılar ama gece eşim kalsın istedim 2 gün de 😀 sonuçta bebeğimizle ilk gecelerimiz ayrı geçirmek istemedim. Hemşireler emzirmeyi gösteriyor. Ve her defasında akşama kadar çağırdık bebeğim tutmayınca gelip yardımcı oldular. Akşama artık öğrenmiştim emzirmeyi :) sadece bebeğim yorgundu hep uyumak istiyordu uyanmıyordu. Öyle olursa sen çok çabala uyumasına izin verme. Ben ameliyattan çıkar çıkmaz emzirdim sonrasında akşama kadar uğraştım uyutmamak için emmesi için akşam şükür emmişti Zaten_ emzirmeyi hemşireler gösterdikten sonra kimsenin yardımcı olacağı bir şey yok. Eşin sadece kucağına verecek senin doğrulmanı sağlayacak vc vs olunca yardımcı olacak. Benim kızım ilk gün akşama kadar bir kez çişini yapmıştı annemler gitmeden altını değişti sonra sabaha kadar bir daha yapmadı. Sabah eşim altını değiştirdi çok komikti :) ama yaptı bir şekilde. Yani hallolmayavak bir şry yok sadece ben çok yoruldum. Çünkü eşim de gündiz çok yorulmuştu gece onu çok yormak da istemedim öyle oluncs en çok ben yoruldum :) ama çok güzeldi.
Bu arada hemşireler bana mesela sağ memeden emzirdin bebek uyudu. Uyanınca yine sağdan emzir diyordu. 2.kez sağdan emzirdim diyelim uyudu bebiş bu kez sol memeye geçiyoruz ve bebiş uyudı. Uyanınca yine sol memeden devam edilcek. Ben başta mantığı anlamadım ne alaka dedim. Sonra bir hemşire geldi emzirme eğitimi verdi. İlk 15dakika memeden ön süt geliyormuş . 15 dakikadan sonra asıl bebek için faydalı olan geliyormış. Yani ben sağ memeyi 10 dk emzirdim uyudu. Uyanınca solu 10 dk emzirdim. Sonea yine sağ sol emzirirsek hep ön sütü içiyormuş. Ve sarılık olmasını engelleyen arka sütmüş. Ortalama 15.dakikadan sonra geldiği için arka süt iki kez aynı memeden emzirin diyorlar. Hatta şöyle örnek verdi. İlk süt yani ön sütü çorba gibi düşün arka sütü ana yemek gibi. Hep ön sütü verwnlerin bebeği sarılık geçirince anne şaşırıypr emzirdimm neden sarılık oldu diye. Asıl sebebi buymuş yanlış emzirme . Aklında olsun canım hayırlı doğumlar🌸