Yavrukedicik Kizlar merhaba epidural ve spinalin farkı nedir ? Bir de uyanık olunca ya paniklersem genel yaptırsam nasıl olur tecrübelerinizi paylasirmisiniz ?
2bebekanne Yavrukedicik spinal epidural bende bilmiyorum merak ediyorum açıkçası ama ilk doğumumda genel olmuştum ikincide de genel istiyorum
Bigsecret3 Yavrukedicik epidural hakkında bilgim yok spinal belden uyuşma yani uyanık oluyorsunuz hissetme vs olmuyor bebek doğunca görüyorsunuz ve ten tene temas oluyor spinal epidurale göre daha konfor bulmuş halı deniliyor genel anesteziyi anne ve bebekte ciddi sıkıntı veya hiç sorun yoksa annenin panik atağı yoksa genelde hiçbir doktor önermez çünkü bebek için de iyi değildir sezeryan için şu an en iyi olanı spinal anestezidir ve ben ilk kızımız spinal anestezi ile dünyaya getirdim
Mervealya1992 Yavrukedicik ılk dogumum spinal bu dogumda epidural istıyorum epiduralde agrı daha az oluyormus cnku belıne stentmı bısy takılıyormus agrı kesıcı ordan sıkılıyormus ve bu senj baya ıdare edıyormus ben spinal oldum ama agrı kesıcıler öyle cok fayda etmıyor ıkısının arasındakı tek fark bu yani ikiside gozu acık aynı ıslemler sadece bırınde belımde bişi oluyor ordan agrı kesııcyı sıkıyorlar daha konforlu yani
Bigsecret3 Mervealya1992 epidurali de belden mi yapıyorlar devlet hastanesinde mümkün mü ben kızımda spinal anestezi altında oldum memnun kaldım baya hiç ağrı sızım olmadı hala da yok ama merak ettim açıkcasi örneğin ikisini birden verseler ne olur öyle bir şans var mı ki 🤔
AnayimBenAna_ Yavrukedicik genelde bebeğin narkoz alma ihtimaline karşı doktorlar zorunlu olmadıkça yapmak istemiyorlar. Ben spinal istemiştim ki çok konforlu geçti doğumum. Bende korkarım panik yaparım diyordum ama zaten hissetmiyorsunuz
Rbdrmx Spinal oldum herşey çok güzeldi o ana şahit olmak eşim ve ben bebeğin ağlaması herşeyi duyup görülmesi çok güzel sadece çok heyecanlandım için sakinleştirici yapıldı ve sonrasında geri uyandım tavsiye ederim tek sıkıntı bel ağrısı kalıyor ama yani senelerce ağrıyor
Bigsecret3 Rbdrmx şey ya o biraz da yapı meselesi diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum ama ben 2 sene olacak hala bir ağrı çekmedim ablamın da 3 çocuğu spinal ile oldu en büyüğü 11-12 küçüğü 7-8 yaşında ama oda yaşamıyor ağrı 🥹
Aslaninannesi_ Canım benim ablam genel anestezi ile oldu ama doktor çocuğun narkoz alma ihtimaline karşı çok geç veriyolar narkozu . Bende sezeryen düşünüyorum epiduralte bir aparat oluyor belinde ordan veriyolar ilacı , spinalde bir kere vuruyorlar ilacı
Rbdrmx AnayimBenAna_ ilk seneler de olmuyor zaten arkadaşım 5 den sonra baskıyı ve hamile kalınca mahvediyo
Mervealya1992 Bigsecret3 ikisife aynı yerden oluyor bırınde sadece aparat takıyorlar yani spinal olmuşssun ya onun oraya aparat takıyorlar hıc agrın sızın olmuyor
AnayimBenAna_ Bigsecret3 burda birde şey okumuştum sezaryen esnasında başınızı oynatmayın baş ağrısı o yüzden oluyor demişti biri. Ben doğumdan sonra kahve içmiştim baş ağrımda olmamıştı.
Tictack Benim doktorum sezeryanı sadece spinal yapiyoruz dedi. Medipolde dogum yapacagim inş. Ama bi yakınım başka bi hastanede epidural ile sezsryan oldu anlayamadım neye göre karar veriyorlar
Bigsecret3 AnayimBenAna_ onu hiç görmedim doğru söylüyorsunuzdur benim de hiç başarım olmadı benim hiçbir şeyim olmadı yani ben nasıl normal girdiysem normal çıktım yani sadece bir ağrım oldu o da gayet normal Ben çıkar çıkmaz dediğiniz gibi granül kahve bitter çikolata ve gerçekten zorla da olsa 5 litre suyu içmemi doktor önermişti ki anesteziyi hemen atayım eğer atmazsan baş ağrısı veya hut herhangi bir problemle karşılaşabilirsin demişti Ben de o yüzden hepsini yapmıştım belki de yaptığım için yaşamadım
AnayimBenAna_ Bigsecret3 evet bende öyle kahve bitter su sıvı beslenme sonucu tuvalet problemide yaşamadım. Çıktığımda normal kesi yeri ağrım vardı o da normal yani :) yürüdükçe azaldı. Sezaryen olacak annelere tavsiyem bolca yürüsünler. 🌸
Yazmelegi_ Yavrukedicik genel oldum ve bana göre genel mantıklı tabi herkesin kendi fikri ama bana göre genelde bir zorluk yok en azından ben yaşamadım ve spinal olan kişiler var etrafımda pişman oldukları için ben genel oldum o yüzden geneli tavsiye ederim ( spinal de bel ağrısı bıraktığını söylemişlerdi ondan)
Silakilic-01 Yazmelegi_ genelde sadece damardan narkoz veriyorlar ve bitiyormu bugün doktorum bana okadar kolay değil ağzından hortum sokuluyor yoksa nefes alamazsın filan dedi öylemi oluyor
Bigsecret3 AnayimBenAna_ kesinlikle doktor tavsiyesi ve bolca yürüme ile her şey hallolunur kendini sakın yani her insan için geçerli hasta moduna gerçekten soktuğu zaman insan ayaklanacağı varsa da ayaklanamıyor
AnayimBenAna_ Bigsecret3 kesinlikle öyle benim şimdi 2. Doğumum olacak nasipse hem kendim hem kızlarım için en kısa zamanda toparlanmam lazım 🤭