Niluka merhaba, tabi yanıtlarım. genel anestezi önerilmez tabiki bebeğe ilaç gitme riski var bu yüzden spinal anne ve bebek için en sağlıklısıdır. uyuşmama dediğimiz şey o kadar basit bir şey değil defalarca kontrol edilmeden hiçbir hastanede başlanmaz merak etmeyin “ben uyuşmadım canlı kestiler” diyenler çekişmeleri vs hissetmiştir çünkü o acıya dayanabilirler mi sizce? kalıcı bel ağrısının anesteziyle asla alakası yok, gebeliğe bağlı, anestezi etkisindeyken ayakları oynatmaya çalışmaya bağlı bir süre olabilir çünkü uyuşukluk halinde kaldırmaya çalışırken o kasları spazma sokuyorlar. damaryolu açılıyor orası nasıl kapanıyor sonra acımıyorsa beliniz de kapanıyor ben de daha önce oldum bel ağrım falan yok tıbbi olarak da mümkün değil zaten 😊 baş ağrısı görülebilen bi komplikasyon ama genelde nadir görülür. olmaması için yapılması gereken şeyleri uygularsanız dikkat ederseniz bir sorun yaşamazsınız bol su içmek, bol kafein almak gibi.
belirli bi gün daha tecrübesiz biri olmaz yani nöbet ekiplerini neye göre ayarladıklarını bilmediğim için çok bir şey diyemeyeceğim ama ben olsam mesai varken herkes oradayken doğum yapmayı seçerdim. umarım yardımcı olmuşumdur :)