İlk adetimi 2007 de oldum o gün bugündür asla düzenli bir adet döngüm olmadı. Yaşıtlarımdan kiloluydum ergenlikte bel ve kalça genişliğim oldu 2013 de pcos tanısı aldım üstelik doktor sadece kan değerlerine bakarak olumsuz konuştuğundan kendimi yıllarca kısırr ilan etmiştim. Daha sonra bilinçlenip bunun imkansız olmadığını olmazsa da Allah’ın verdiği diyerek kabullendim. 26 yaşında evlendim 2 yıl korundum sonra bir yıla yakın denedim bu süreçte adetim yine düzensizdi hatta bekarlıktan daha beter bir hale gelmişti. Tiroit hastasıyım ilaç kullanıyorum kiloluyum adet olamıyordum gittiğim doktorlar kilo ver demekten başka bişey demiyordu. Ne bir ayrıntılı muayene ne de başka bişey sadece önce adet söktürücü kullanıp iki ay doğum kontrol hapı kullanıp hormon testi yapıyorlardı bir açıklama olmadan ya kilo ver yada pahalı gereksiz takviyeler yazıp yolluyorlardı. En son işinin ehli bir doktor bulmam lazım diyerek İstanbul da Bülent Kars hocaya gittim. Bütün tahlillerimi yaptı ultrasonla muayene etti ve rahmimin iyi durumda olduğunu sadece hormonlarımın bozuk olduğunu söyledi. Önce yıllardır kullandığım tiroit ilacının dozunu arttırdı vitaminlerim için ilaç yazdı süt hormonum yüksekti onun için ilaç yazdı ve yumurtalarımın olgunlaşması için ilaç yazdı ilk ay vücudum düzene girdi ikinci ay kendiliğinden adet oldum ve o ay düzenli denemememe rağmen hiç ummadığım anda hamile olduğumu öğrendim çok şükür şimdi oğlumun yolunu gözlüyorum 31. Haftadayız. Bizde pcos genetikte de var kuzenlerimde aynı şekilde pcoslu olanlar var. Yaşadıklarımdan edindiğm tecrübeyle sana tavsiyem öncelikli olarak kesinlikle bu durumu illa olsun yada olmayacak diyerek kafaya takma. Öncelikli olarak çocuktan önce kendi sağlığını sağlaman bunun içinde B12 d vitamini tiroit hormonlar gibi öncelikli değerlerine baktırıp önce onları düzeltmen. Sağlıklı ve hareketli bir yaşam düzeni kurman kilo hiç önemli değil zayıf yada şişman olabilirsin ama önemli olan sağlıklı beslenmek ve işinin ehli bir doktorla görüşmeni tavsiye ederim. Birde kimseyle kendini kıyaslama her pcoslu bile bir değil kimisi ilaçsız da hamile kalıyor kimisi tüp bebekle kimi iki ay tedavi görüyor kimi iki yıl.. Hiç bir şey imkansız değil Allah nasipte neyi verdiyse onu yaşıyoruz umarım sende senin için hayırlı olan vakitte güzel haberini alırsın.