INTERNETTE ŞÖYLE BİR BİLGİ BULDUM DOKTORUNUZA DANIŞIN TABİ Kİ
En Fazla Cıva İçerenler: Yememek gerekir.
Köpek balığı
Kılıç balığı ve Atlantik kılıçbalığı
Uskumru (kral)
Tile balığı
Ton (bigeye, ahi)
Fazla Cıva İçerenler: Her ay en fazla 3 kez 170 gr yenilebilir
Okyanus balığı
Uskumru (İspanyol, körfez)
Ton (konserve, beyaz albacore)
Ton (sarı fin)
Az Cıva İçerenler: Her ay en fazla 6 kez 170 gr yenilebilir
Levrek (çizgili, siyah)
Morina
Kalkan
Istakoz
Mahi mahi
Maymun balığı
Levrek (tatlı su)
Sable balığı
Tırpana
Alabalık (deniz)
Ton (konserve)
En Az Cıva İçerenler: Her hafta 2 kez 170 gr yenilebilir
Hamsi
Mezgit
Tekir
Levrek
Somon
Sardalye
Karides
Alabalık (tatlı su)
Yayın balığı
İstiridye
Deniz tarağı
Yengeç
Kerevit
Dere pisisi
Barlam balığı
Ringa
Ton balığında cıva seviyesi yakalandığı yere göre değişmekte.