Daisyy Arkadaşlar merhaba. Benim ikili testim iyi çıktı çok şükür. Ama eşim biraz pimpirikli ille dörtlü testi de yaptır dedi. Bir şey varsa bile önceden bilelim diyor. doğana kadar kafama takılır yaptır diye tutturdu. Ben de yarın devlet hastanesine gideceğim. Dörtlü test de yapılmasını isteyeceğim. İkili testim iyi çıktığı halde dörtlü testi yaparlar mı yoksa ben istiyorum desem bile gerek yok deyip yapmayabilir mi? Devlet hastanesi ya o yüzden tereddüt ettim.
GozdeCemre Daisyy devlet 4 lü tarama testi yapmıyor diye biliyorum canım özelde yaptırman lazım yaptır eşin rahatlasın ikilide birşey çıkmadıysa dörtlü de birşey çıkmaz sanmıyorum inş güzel haberler alırsın
Gamzeciks Daisyy ben ne ikili ne üçlü yaptırdım. Perşembe günü 4lü test için gideceğim bende. Ultrasonla mı bakıyorlar sadece. Kan tahlilide yapıyorlar mı acep?
tugbalisan_ İkiliden sonra 3’lü test geliyor eğer üçlüde sıkıntı görürlerse 4 lü istiyorlar veya üçlüyü yaptıramadın haftası geçti o zaman 4lüyü yapıyorlar
Daisyy tugbalisan_ özeldeki doktorum bana üçlü test ile dörtlü test aynı şey gibi bakıyoruz dedi, eğer hepsini yaptırmak istiyorsan üçlü yaptırma direkt dörtlü yaptır bir hormon daha fazladan bakılıyor dedi. O yüzden ben üçlü test yaptırmadım
Daisyy Deletedmom667 hayır ikili test kromozom bozukluğunun riskinin hesaplanması için 2 tane hormonun değerlerine bakıldığı test, dörtlü test ise aynı amaçla 4 tane hormonun değerlerine bakılan test
tugbalisan_ Daisyy anladım, çoğu dr 2li temiz çıkınca gerek görmüyor 3lü ve 4lüye mecburiyet olmadığı için. Birde zaten 20.haftada ayrıntılıya gireceksin orda herşey görünüyor onuda bekleyip direk ona girebilirsiniz
Daisyy tugbalisan_ 3lü testte bakılan hormonlara bir tane daha hormon ilave edilmiş test olduğu için ve yapıldığı haftalar yakın olduğu için direkt dörtlü test yaptır diyor bazı doktorlar. Hatta internette artık üçlü test tarihe karışıyor yazıyordu
Daisyy tugbalisan_ evet benim doktorum da gerek yok dedi ama eşim işte yapısı böyle çok kuruntulu sırf o rahatlasın diye yaptıracağım teşekkür ederim inşallah sağlıkla doğar bebeklerimiz :)
GozdeCemre Daisyy yani ben İkili üçlüyü devlette yaptırdım ordan sonra başka test yapmadan ayrıntılı yapıyorlar 16. Haftada özele başladım orada 4 lü test yaptılar gene de sor ama yapmazlar canım
Daisyy GozdeCemre teşekkürler canım yarın bi sorarım buraya da yazarım başka arkadaşlar da bilgilenir
Daisyy Gamzeciks dörtlü test sadece kan ile oluyor diye biliyorum. İkili testte ultrason ve kan oluyor bildiğim bu canım
GozdeCemre Daisyy aynen iyi yaparsın canım ama 4 lü de de bakıyor doktor Ultrasonla 1 hafta önce yaptırdım daha hem ölçüm hem kan ikilinin aynısı
Betus06 PEki bu 4lü tarama kaçıncı haftada yapılıyor ? Birde ayrıntılı ultrason dediğiniz kaçıncı haftada ? İkisinin farkı nedir ?
Daisyy Betus06 dörtlü test 16-21 haftalar arasında yapılıyor kromozom bozukluğunun sebep olduğu hastalık riskini hesaplıyor. Detaylı ultrasonda ise doktor ya da perinatolog yarım saat bir saat bebeğim tüm organlarını damarlarını inceliyor check up gibi düşünebilirsin
Daisyy Betus06 yazmayı unutmuşum ayrıntılı ultrason 20-24 haftalar arasında yapılıyor diye biliyorum doktorunuza sorun sizi yönlendirir zaten. Kaç haftalıksın?
Betus06 Daisyy detaylı ultrasonu o zaman özelde bir yerde yaptrmak lazım hastanede omlardan zaman ayıracağını sanmıyorum çünkü o kadar yoğun ki doktor ( özel hastaneye gidiyorum bu arada )