Sonunda Rabbim bana da yazmayı nasip etti kızlaaarrrr 🙏🏼 şimdi ilk doğumu olup korkanlar, bekleyenler, tedirginlik yaşayanlar için anlatacağım hikayemi. Tabi ki her doğum özeldir her doğum farklıdır. İnşallah herkes en sağlıklı ve en kolay yoldan evladına kavuşur. 39+4 te sabah ebe alttan muayene yaptı 1 cm açıklık ve bebek çok yıkarda bugün hafif lekelenmen olur dedi, sonrasında eve geldiğimde gün boyu lekelenmem oldu akşam saat 22.00 gibi suyum geldi sandım sancılarım da vardı hastaneye gittik nst de sancı yoktu ama nişandı gelen su değildi. Açıklığım yine 1 cm di. Eve döndük geceyi sancısız geçirdim. 39+6 da gündüz saat 15.00-18.00 arası düzenli ama aralıklı sancılarım oldu. Hastaneye gittim 3 saat nst çekildi sancı yine çıkmadı. Ama bebeğin hareketleri azalmıştı şekerli serum yapıp tekrar tekrar ölçtüler. Geceyi evde geçirdim. 40+0 sabah muayeneye gittim açıklığım 4 cm olmuş ve bebek kanala girmiş. Doktor çok mutlu oldu. Seni korkutmak istememiştim kanala girme ihtimalin çok azdı ama kanala girmiş, ne yaptıysan devam et 2 günde çok iyi ilerleme dedi. Ve ben neler yaptım arkadaşlar bu 2 gün; Pilates topunda oturdum sürekli, sandalye kullanmadım yemek yerken bile. Merdiven çıktım ama basamakları yan yan 2 şer şekilde. Ananas yedim. Bugün akşam için doktorum hint yağı ve kayısı suyu alıp içmemi istedi. Gece ya da yarın bekliyorum doğuma dedi. Gün boyu sancım oldu. Sıcak duşa girdim çıktım. Akşam saat 18.00’da hint yağını içtim. Sancım vardı ama oturdum yemeğimi yedim sıklaşmasını bekledim sancıların. Saat 20.00’da eşimle hastaneye gittik. Muayenede yine 4 cm di açıklık ama sancılarım sıklaşmıştı. Doktor yatıracağız gece 2 de suni verip destekleriz dedi. Saat ilerledikçe sancılarım arttı açıklık arttı ve saat 12 de bebek aşağı indi. Bu süreçte yan dönüp 2şer basamak merdiven çıktım, sancı gelince merdivende ayaklarım 2 basamak genişliğinde açıkken squat yaptım ve koridorda yürüdüm. Gece saat 2 de doğumhaneye zor yetiştim 😄 sadece son yarım saat gelen ıkınma hissini engellemek çok kötüydü arkadaşlar onun haricinde 6 saat süren doğumum asla korktuğum gibi değildi. Zaten doğum sonrası dedikleri gibi sorsanız hiç bir ağrıyı hatırlamıyorum mucize gibi. Kesisiz, dikişsiz, suni sancısız kızıma kavuştum çok şükür 🙏🏼 Rabbim tüm bekleyen hamişlerimizi sağlıkla kavuştursun yavrularına inşallah