Merhabalar cümleten ben de 3,5 yıl önce ilk dogumumu sehir hastanesinde sezeryan oldum, gece suyum gelmisti bir saat icinde hastaneye gitiltik sanci odasina alindim nst baglandi 4 cm acilmam vardı, nobetci doktor ilk muayenede eli basinda kokuyla geliyo diyip sezeryana yönlendirdi, alelacele götürdüler ameliyathaneye neredeyse giderken kupelerimi gozlugumu vs cikara cikara gittim cok acil bi durum havasi icinde gittik ben bebegimin kritik bi durumu var sandim danki derhal alinmazsa bisey olacakmis gibi. Ameliyathanede direk sedyeye aldilar doğum önlüğünü bile cikarmadan ameliyathane onlugunu giymeden hazirliklar baslandi, belki de gece saat 4 oldugu icin hizli oluyorlardi ugrasmamak icin bilmiyorum, o eanada basimda biri kadın 4 u erkek gorevli vardi, biri agzimdan hava verip uyutmaya çalışıyor, biri kollarimi bagliyor, biri üstümdeki elbiseyi sıyırdı taa goguslerim bile acikti tepeden tırnağa sacim goguslerim bacaklarim heryerm acikti, bunu ve bi hastabakicinin rahat sırıtıslari gözümden gitmiyor, biri de karnima tenturdiyot suruyordu uyumusum uyandigimda odaya aliyorlardi aglayarak uyandim deli gibi sanki basima basima vuruyorlardi deli edercesine bi şoktaydim, narkozun ve belki moralsizligin etkisiydi bence, herseyi hastaneye baglamiyorum tabicson gunlerimde de cok aci cekmistim onun moralsizligi de vardi. Kizimi 4 5 saat sonra getirdiler ben basimi bile ceviremwyeceknkadar acilar icindeydim, tek rahatim sondaydi tuvalet derdim yoktu en azindan, tepeden tirnaga parca parca heryerim zonkluyordu sık sık oksuruk geliyordu galiba hava verilince bogazda oyle bi etki yapiyor sanirim, agri kesici yapiyorlar bu lgililer ama ne kadar fayda edebilir ben ilk 10 saat cok aci hissettim, hemsire karnimi yuvarlak hareketlerle kontrol ederken bilegini tuttugumu hatirliyorum, bunu yamazsam rahmin temizlenmez demisti biraktim ama canimin acisini anlatamam, sondayi uyuduktan sonra takmislar hissetmesim cikarilirken de acimadi, gazi cikana kadar yemicek dediler 3 saat 5 saat derken gaz yok acliktan ölüyorum sanki annmden hosaf ve corba istedim hepsini yedim yememle gaz cikti, odada baska hasta vardi ama hic cekinmeden rahat oldum annem disardaydi:) gerisi muhim diil, gazi da hallettik habire yuru diyorlar, kalkamiyorsun bile kalksam bile belim 90° belimi dogrultamiyorum neyseki sandalyeyle iki adim atip yatiyorum tekrar sonra kaldip 3 adim derken 2 gun s nunda tabircu oldum, eve giderken esime sakin sürat yapma en yavasi sür sakin silkeleme dedigimi biliyorum cunku agri kesici desigin cok sacma ne kadar fayda edebilir 7kat kesilmissin ancak narkoz paklar ama hapla sade kendini avutma, illaki faydasi vardir ama o kadar diil. Evde iki üç gun daha derken belimi doğrulttum ve 3 gun duzenli pansumani aksatmadim, 1 ay fln sonraydi galiba yaram cok iyi toparladi doktor dahi cok sevinmisti tesekkur etmisti bende ona tesekkur etmistim, 10 güne ayaklanmistimniyice annem artik evine döndü tek sikintim cok üşüyordum, 2 yil icinde ameliyatim iyice iyileşti 3 yila hic bisey kalmadi diyebilirim eakisi gibi saglikli ve dinc hissetmeye başlamıştım.
Size tavsiyelerim, kesinlikle spinal anesteji alin ki uyuşuğunuz 5 saat filan sürüyor o ilk anlariniz kabus olmasin, normal bi ameliyat klhastasi diilsiniz sizi bekleyen bir bebisiniz var.
İlk saatlerde muhtemelen 24 saat silutunuz gelmeyebilir mama veriyorlar ama biz zemzem icinde hurmayi ezip suyunu icirdik, sarilik da olmadi sonra sütüm de gelmisti ac kalicak diye korkmayin emzirin bisey gelmiyo sansaniz bile bir damlasi bile ona yetiyor ilk günler.
Depend tarzi bezlerdense cırtlı yaşli bezi kullanmak daha rahat olucak pansuman acisindan daha rahat. Depent tarzi giyilebilir bazleri kogusakilta kullaninca cok rahat kanama yogun oluyor cunku normal doguma nazaran.
Gazinizin cikmasi icin yemebiz gerekir sade hosafla olmaz bence cirba da içilebilir cunku sicak yemeden bagirsak calismaz bence. Doktorlara kalsa 24 saat ac kal ama gazin cikmadan yeme, çok saçma.
Ameliyathanede kendinizi savunun gerekirse esiniz de girsin, mahremiyetten tutun herseyinizde basinizda biri olmali sanki.
Ozel veya devlet cok farklı değil bence buhara o kadar kalabaliklasyi ki ben tam ozel saymiyorum yari özel olmuş gibi. Cok da pahali.
Bugün ikinci doğumum icin ssvd ve sezeryan arasinda gidip geliyorum, risk, maliyet, aci hersey aklimda dans ediyo karar veremiyorum, hastane olarak da universite ve sehir hastanesi arasinda hâlâ kararsizim.
Doktor olarak özlem gündüz tavsiye ediyorum