umrumdadegil Tul_44 Almanya şansı bizde de vardı ama gitmek istemedim o zaman için ülkemden ayrılmak zor geldi. Yaşam nasıl orda
Tul_44 Tul_44 umrumdadegil yasam ekonomik olarak iyi, fakat bireysel yasam cok fazla, gunesli gun sayisi sayilur, turkiye gibi civil civil degil, statik,bir hayati, skin, kuralci oylece alisiyor sun, yapcam birsey yok
Gamzeli_03 umrumdadegil bu ülke kolay kazanılmadi lütfen arkadaşlar çocuklarımıza bunu mu öğretelim dün bir video denk geldi itraili bir baba müsveddesi oğluna hikaye kitabı okuyor ve ona bak burası Lübnan burası bizim diyor kendine ait olmayan toprak üzerinde hak kuruyor ve çocuğuna da bunu aşılıyor bu ülkeye bizim vatanımız kimsenin ülkesinde sığınmacı olarak yaşayamam
umrumdadegil Gamzeli_03 doğru söylüyorsunuz asla gitmeyi düşünmüyordum şu son olaylardan sonra artık sinirlerim bozuldu. Keşke gerçekten bizde davamıza onlar kadar sadık kalabilsek onlar kadar diyorum çünkü dediğin gibi küçüklükten öğretiliyor onlara ve davalarına sadık bir şekilde yetişip onun üzerine gidiyorlar. Ama halk olarak artık para mal mülk birbirine saldırma vs dedine girdi ülke kimsenin kimseye tahammülü yok eğitim sistemi berbat. Küçüklükten öğretilip eğitim verilmesi gerekirken hiç bir şey yapılmıyor değerlerimize sahip çıkmıyoruz herkes kime ne sanane modunda. Bazı insanlar atalarını bile yok sayar olmuş keşke biraz tarih okusa herkes bilinçlese ve nerden kimden geldiğini tarihini unutmasa. Bende birkaç videosuna geldim israilin çocuklara eğitim verilen videolar o kadar iyi işliyorlar ki çocukları yani o çocukların büyüyünce başka bir yola sapma imkanı çok az.
Gamzeli_03 umrumdadegil ahhh canım bizi darbe ile yıkmak istediler başaramadılar ekonomi ile uğraştılar yıkılmadık şimdi sıra gençler de Abdülhamit han dizisin de siyonist iki adam diyor dinine vatanına bu kadar bağlı milleti nasıl yıkarız gençleri yoldan çıkarak diyor işte biz sahip çıkacağız çocuklarımıza dursun diye eline telefon tablet verip odaya kapatmayacagiz sarıp sevip Allah yolunu göstereceğiz İslam nasıl güzel bir din onu anlatacağız Rabbime emanet edeceğiz bu ülke bizim atalarımız kan can verdi o yüzden başka yere sığmaz bu millet
Softlove Minnosaannee zaman herşeye alıştırır insanı . En azından suç oranı en az olan , sapığın abazanın yaşayıp barınamayacağı, herkesin eşit olduğu bir yer .keşke imkanım olsa keşke gitsem. Ben artık bu adaletsizliklerden , katliamlardan bıktım. Çoluğumuz çocuğumuz kötülerle karşılaşmasın inşallah🙏
umrumdadegil Gamzeli_03 kesinlikle o dizide bir de kadınlardan vuracaklarını söylüyorlar ki haklılar kadın bozulursa insanlığa etkisi büyük bir çocuğu yetiştiren annedir çoğunlukla, babanında etkisi var tabiki ama annenin daha büyüktür. Evlatlarımızı güzel yetiştirebiliriz inşallah en çok istediğim oğlumu vatanına milletine dinine ve değerlerine bağlı bir şekilde yetiştirebilmek. Şimdikilerde sosyal medyanın da etkisi büyük yaşlılarımız bile artık çığırdan çıkmış para uğruna kendilerini maymuna çeviriyorlar . Eskiden yaşlılara saygımız vardı görmüş geçirmiş derdik ama artık çoğu acayip hareketler yapmaya başladı. Ne zaman ve nasıl düzeleceğiz bilmem ama belki de bizim yetiştirdiğimiz evlatlarla olacak bu
_mucizem_ umrumdadegil Almanya’da yaşıyorum 5 yıl önce gelin geldim. Almanya’yı hiç sevmiyorum 😒 ama Türkiye’ye de dönemem ekonomi berbat maalesef 😞
umrumdadegil _mucizem_ neden sevmiyorsunuz bana da çok soğuk bir ülke geliyor insanları vs. Bizimde imkanımız vardı ama gitmek istemedim
_mucizem_ umrumdadegil alım gücü yüksek bi ülke kuralcı bunda hiç sorun yok yani çok şükür ayın sonunu nasıl getiririm derdin yok ama hep yağmurlu sosyallik yok denecek kadar az çok çok kısıtlı. Burada doğup büyüyenler için çok normal ama Türkiye’den gelenler için çok zor 😢 Akşam 6 deyince hayat duruyor diyebilirim. Güneş görmüyoruz. Ama döner misin Türkiye’ye desen dönmem evet Türkiye’nin taşı toprağı cennet ama ekonomi eğitim sıfır maalesef.
ZeynepDuru17 umrumdadegil hayraninim.ahahaha en son beni özlemiştin aşko hatirlatirim 😂😂 yaşıyorum ben çokta güzel.dedikodu malzemesi veriyorum ellerine ben yaşayım siz konuşun diyorum o arada benim bebemle ortama giriş 🤣🤣 umrumda değiller ki takmam ben kimseyi 🤣🤣
umrumdadegil _mucizem_ mesela ne kadar bir ücretle geçineniliyorsunuz. Gezmeyi sosyal hayatı seven bir insan için zor sanırım evet
ZeynepDuru17 umrumdadegil etmezsen bı ton küfür ederim aşko bak 🤣🤣🤣 symaaa05 ben lafımı esirgemem ki boğa burcu yum aşko ben ahahahaha 🤣
ZeynepDuru17 umrumdadegil o senmiydin lan gözlerim kamaştı dur yıkayıp geliyorum bebişooom 🙄🤣🤣 maşallah maşallah 😍
_mucizem_ umrumdadegil eşim 3000 € maaş alıyor ev kirası elektrik su yakıt hepsi içinde 700 1000 € arası. Aylık market deterjan et süt alışverişi de 500 600 € arası tutuyor 1 tane 4 yaşında çocuğum var. Çocuk parası 250 € alıyoruz çok şükür yani durum bu giderler 🙈
umrumdadegil _mucizem_ yaa çok iyimiş valla ekstra para kalıyor o zaman size. Bi tık pişman olmadım değil şimdi 😂