iremd-1798 Yakın bir zamanda işe başlayacağım. Süt sağma makinesi aldım sağmaya başladım ama çok gelmiyor 20 dakika da az geldi. Nasıl sütümü arttırabilirim 😟
Liv3652 iremd-1798 bol su ,az az sık sık beslenmek,gece süt üretimi daha fazla olur bol bol emzirin ve asla sütüm az yetti mi yetmedi mi kaygısına girip stres yapmayın sağım yaptığınız miktarla bebeğinizin emme miktarı aynı değildir ona göre kıstas yapmayın sakın 🌸
iremd-1798 Yeldabanu yarın hemen başlayacağımm göğsümü sıkınca süt geliyor kızım da emerken geliyordu geliyormuş ama fazla değilmiş 😟 çok üzüldüm. Kaşık kaşık yemem lazım değil mi ?
Yeldabanu iremd-1798 evet bi ablam var o yiyorda çok faydasını gördü bide dut kurusu kaynatıp suyunu içiyor o da süt yapıyormuş
iremd-1798 Liv3652 çok teşekkür ederim su çok fazla içen biriyim. Emzirme konusunda da gece daha az emzirsem de gündüz fazla emziriyorum gece bazen emmek istemiyor. Sağım yaparak dolaba atmam gerekiyor işe başlayacağım bu sürede mama içsin istemiyorum 2 buçuk aylık daha. Normalde sütüm az diye hiç düşünmedim ama sağım yapınca etkilendim. Bebeğim doyuyor da sağınca az geldi anlamadım 🥹🥹 çok teşekkür ederim önerileriniz için
mnrgnc iremd-1798 bebeğin emmesiyle makinenin emiş gücü aynı değil emin olun. Ben emzirme sürecinde tahin,dereotu,kuru incir ve suyun çok faydasını gördüm
iremd-1798 mnrgnc çok teşekkür ederim yarın tahin alacağım diğerleri var zaten. Sanırım değil makine de az geliyor gibi. Ayrıca 1 saat sağdım nerdeyse 110 CC geldi bir de bebeğim emdi o arada. Sıkınca damla damla geliyor. Bebeğim doğuyor ayda 900 gram 1 kilo aldı çok iyi doktor ama benim sağıp süt biriktirmem lazım 🥹
iremd-1798 Birminik1 valla etki etsin de kahvaltıda falan normal bir şekilde yiyebilirim üzüldüm çünkü böyle oluca
mnrgnc iremd-1798 maşallah bence iyi sütünüz kilo alımı da çok iyi maşallah siz hem sağıp hem emzirdiğiniz için sütünüz zaten artar kendinizi strese sokmayın bence 😊 birde ceviz yiyin ceviz sütü yağlandırıyor
iremd-1798 BEBEĞİM EMERKEN DİĞER GÖĞSÜMÜ SAĞSAM SORUN OLUR MU SİZCE? bilginiz var mı? @Yeldabanu @Liv3652 @Feyzoss @Birminik1 @mnrgnc
mnrgnc iremd-1798 net bir bilgim yok ama yapabilirsiniz ama iki göğsünüzü birden de emire bilirsiniz bence ben doymadığını hissettiğimde öyle yapardım
Feyzoss iremd-1798 ben emerken değil emzirdikten sonra sağıyorum 2 saatte 1 sağmaya çalışıyorum bu da arttırıyor bence
Birminik1 iremd-1798 emzirme hocası süt azalmaz veya bitmez asla demişti bana, sadece yöntemlerini bilmek lazim diyodu biraz arastirabilirsiniz, üzülmeyin sakın oda etkiler stres yapmayın, rezene çayı için bol su eminim artacaktir
iremd-1798 Birminik1 çok teşekkür ederim araştırayım tabii. Bilmiyorum bebeğim emerken yutkunuyor sürekli süt geliyor fark ediyorum ama sağınca tahmin ettiğim gibi olmadı 🥹 rezeneye başlayacağım. Ayrıca sıkınca geliyor ama sağımda az gibi saatlerce sağdan belki dolacak.
iremd-1798 mnrgnc evet bu zamana kadar kilo alımı güzel ama süt sağma makinesini yeni aldım sağdım az görünce moralim bozulmadı değil 🥹 kendimi motive edicem süt yapan yiyecekler içecekler üzerinden gideceğim cevizde yerim tabii çok teşekkür ederim
iremd-1798 mnrgnc yok bende iki göğsümü emziriyorumm ama sağ göğsümü bebeğim emerken sol göğsümdeki sütü aynı anda sağsam dedim ama emin de olamadım 😅