Figen1-2
5 gün oluyor doğum yapalı herşey gayet güzeldi sancılarım vardı şekerim yüksek gidiyordu birde yüksek tansiyon burun kanaması yaşadım doktorum yatış verdi takip etti 2. Günün gecesi taburcu olduk bebeğim kanala inmişti ve aşağıya çok baskı yapıyordu muayene oldum eve gelincede lekelenmem oldu ertesi sabah normal seyretti herşey bir sonraki sabah nişanım geldi o gün kontrol günümdü hastaneye gittik muayene oldum her iki türlü 1 cm açılmam vardı doktorum normal doğum yatışı verdi doğumhaneye gittik sancılarım sıklaştı alttan muayenelerde haliyle sıklaştı ebelerden Allah razı olsun stresimi en aza indirdiler odaya annem ve eşimi aldılar 2 nst kötü çıkmıştı sancım tavan ama bebeğimin hem kalp atışı yavaşladı hemde hiç hareket etmiyordu 3. Nst istedi doktorum sonuç aynı gelince bana oksijen desteği verildi ve acil sezeryana alındım.
Çok ağladım bebeğime birşey olucak diye onun dışında hiç bir korkum yoktu sezeryanı hep zor olarak tanıttılar ameliyathanede metanetimi korudum ne söylerlerse onu yaptım bol bol Ayetel Kürsi okudum doktorum tekrar muayene etti açılmam 4 cm bulmuştu ve çatın harika yanarım da şu normal doğumun kıyısından döndüğümüze yanarım ama durum ortada dedi gerçekten sancı çekerden bebeğim sadece bir yerde toplanmıştı asla hareket etmiyordu o toplandıkça benim sancım arşı avandı , sezeryan esnasında Betül hoca benimle sohbet etti ve rahatlattı bebeğimi sağlıkla dünyaya getirdim bana pozitif sezeryan doğum yaşattı biraz daha toparlandıktan sonra doğum hikayemi yazacağım ameliyat sonrası durumum için odaya geldi Betül hoca herşeyi detaylı bilgilendirdi bebeğimle kavuştuğum anın fotoğraflarını kendi telefonuyla çektirdi yani güzeldi benim için etrafım sezeryanı hep kötü zor anlattı ama çok şükür ben kolaylıkla geçirdim evet zor tarafları var ama bence kişinin kendinde bitiyor benim ağrım var deyip öylece yatsaydım çok daha zorlanırdım neyseki sağlıklıyız ikimizde 2. Günün sonunda evimize taburcu edildik bebeğimin şeker veya solunum problemi olmadı doğduktan sonra bebek odasına alındı bebeğim giydirilirken babası camdan bebeğimizi izledi ben daha sonra odaya gittim.
Spinal olarak uyuştum spinal iğnesi vs hiç birşey yani ne acı duyuyorsun ne başka birşey söylenenlere uyuduktan sonra herşey çok normal önemli olan metanetli olmak bağırıp çağırmak kendimizi salmamak
Bana ameliyathanedekiler çok metanetlisin keşke her hasta senin gibi olsaydı dedi
Doktorumdan ebelerden ameliyathane ekibinden servisteki hemşirelerden çok memnun kaldım sabahları bebek doktoru geldi kontrol etti bebeğimi yarın içinde randevumuz var bu şekilde hastaneden çıkmadan topuk kanı aşı ve işitme testi yapıldı
Herşey güzeldi bebeğimin kövüz süreci olmaması ve evimize gelmemiz çok daha güzeldi.
Bu şekilde devamını doğum hikayemde anlatırım
Ayy birde ameliyat sırasında serum tansiyon iğne tabiki yapan doktordan Allah razı olsun dünya ahiret abim sürekli başıma gelip iyimisin nasıl hissediyorsun deyip sürekli beni takip etti
Normal doğumdan sezeryana dönen pozitif doğum hikayem oldu 🙏😚