Plesenta previa
????? 😕
Aysegebes çıkma ihtimali var. Alttan bakınca rahim ağzı ne kadar açık görecek zaten normal doğum için uygunsa tam çıkmasına bile gerek. Benim ilk gebeliğim öyleydi benim çıkmadı çok dikkat edemediğim için ama sadece doğum şeklini etkiliyor. Benimde kanama ağrı olmadı. İkinci gebeliğim yine aynı durum var bende.Korkulacak bir durum değil merak etmeyin. Ağır kaldırmak ağır iş yasak. İlişki kesinlikle yasak. Merdiven çıkmamaya çalışın. Ayağınızin altına yastık koyup yatmaya çalışın zaman buldukça çıkar inşallah.
- Düzenlendi
Aysegebes rahim ağzı ile plesanta arasındaki aciklaga bağlı. Benim 1 cm di mümkün değildi vajinal doğum. Alttan bakınca soylecektir size ama korkmayın sezeryan da olsa ekstra hiç bir durum olmuyor. Kan falan gerekir dediler vajinal doğum yapandan daha az kanama olmuş doğum da korkuttuklari gibi olmuyor.
Bana da 11. Haftada aşağıda denildi 2 hafta sonra zorunlu sezaryen ile doğumum var çünkü yukarı çıkmadı maalesef.
Aysegebes benimde plasenta aşsağıda idi, şuan 33+5 deyim yukarı çıkmadi rahime ve mesaneye yapıştı, 14 gündür hastahanede yatıyorum, sancılarim var ilaçla bastırıyor lar, yarın galiba ameliyat olacağım, rahim alınacak, mesaneye inşallah zarar vermezler, benim sıkıntim büyük malesef plasenta previdan, plasenta perkreata oldu. 15 ünite kan ayarlandı her 4 saatte 1 nts hergün 2 ultrason 1 alttan muayene, doktorların en korktuğu doğum şekliymış. Sizde yapışma yoksa korkmayın