Öncelikle şunu söyleyeyim, suyum geldiği ancak sancım olmadığı için saatlerce suni sancı aldım, aç susuz süründüm resmen, açıklık 8 cm oldu ama bebeğim çok yukarıda kaldı kanala girmedi. Gelen geçen açıklık kontrolü yapmaya başladı, suyum gelmesine rağmen şiş gibi bişey sokup suyumu patlatmaya çalıştılar, sonra “aaa zaten tüm su bitmiş” dediler. Sezaryen teklif edilince de hemen kabul ettim. Zaten sezaryenden sonra çocuğumu bile gözüm zor gördü, normal doğum için uğraşırken bütün enerjim bitmişti. Eğer devlet hastanesinde olsaydım ben bayılana kadar beklerlerdi muhtemelen.
Yayımlanan videoya baktım da komik geldi gerçekten. Normal doğumda gülerek nefes alıp veren var mıdır acaba. Gerçekler pek öyle değil zira.
Bi de tutturmuşlar yurtdışında herkes normal doğuruyor falan diye. Yurtdışında eve ebenin geldiğini, doğum için havuz kurulduğunu, doğumdan sonra ebelerin birkaç gün ilgilendiğini filan anlatan yok.
Sezaryenden sonra sadece 1 defa mama verdim bikaç saat içinde foşur foşur sütüm geldi, 2 sene emzirdim hatta buzlukta bozulan sütlerim bile oldu. Çocuğumda en ufak bir alerji olmadı, mevsimlik nezle, grip dışında hastalığı olmadı maşallah diyim. Aramızdaki bağı da şöyle anlatayım, 1 yaşına kadar paçamdan ayrılmadığı için evde bile kanguruyla gezerdim😄 yaani sanki sezaryenle doğanlar devamlı hasta, anneyle bağ kuramamış, anne sütü alamamış gibi bir algıyı yerleştirme çabası da komik geliyor bana.
Bir de sanki normal doğumda hiç risk yokmuş gibi anlatılıyor. Yazlıkta karşı komşumuzun kızı engelliydi, yürüme, konuşma vs hiçbiri yoktu. Normal doğumda oksijensiz kaldığı için böyle olmuş.