Brconr hamilelik planladığım sırada sigarayı bırakmıştım. Hamilelik sırasında birakamayabilirdim ve bunu bebeğe yaşatmak istemedim. Sigarayı bırakmak malesef çok zor biliyorum fakat bu sizin kendi sorumlulugunuz ve isteğinizle olacak birsey. Yanlış anlamayın ama sigara içiyorsanız evet bebeginiz sağlıksız olabilir ve bu sorumluluguda siz almalısınız sadece. Sadece bebeginiz sigaradan sağlıksız olmaz ama sigara büyük bir etkendir ve büyük bir risktir. Bunun sorumluluguda sadece size aittir.

Ecemom_ pkü doktorun sıgara tirkıyalılerın ıcmedıgınde bebek daha cok steese giriyor 2 3 tane iç dedıgını bılıyormusum ?? Tıryakıler ıcmedıgınde agrasıf sınırlı gergınlık bebege daha zarar dedıgını bılıyormusun ?

Mervealya1992 konu içip içmemek değil hanımefendi. Yazdığınız yorumu unuttunuz sanırım. Rızkı varsa her türlü dünyaya gelir yazılmış. Sizler sağlıksız beslenin sigara için sonda o bebek engelli doğsun sağlık sorunları olsun ama takdiri ilahi… kusura bakmayın ama yaptığınız şey suçluluk psikolojisini bastırmaktan başka bir şey değil. İçinizde büyüyen bir bebek bir canlı var. Bir zahmet 9 ay sabredin dayanın zevklerinize ara verin bir bebeğin hayatıyla oynamayın

Brconr ayy bı dogurayim tek hayalim şuan o 😂😂😂bende hamileyken bıraktım sigarayı

Brconr ben de günde bir paket sigara, 5-6 bardak kahve içiyordum hamilelikten önce. 33. Haftadayım hala günde 2-3 sigara içiyorum maalesef kendimi bu kadar kısıtlayabildim. Ama tavsiyem önce kahveyi bırakmanız çünkü her kahvenin yanında beyin sigara iç diye sinyal gönderiyo sanki. Bunun haricinde örneğin sigarayı balkonda içiyorsanız balkona belli bi süre çıkmayın. İlk 2-3 gün çok zorluyor kabul ama sonra yavaş yavaş alışkanlıklarınız değişmeye başlıyor. Benim şahsen iş yerinde belli başlı sigara içme saatlerim vardı. O saatler geldiğinde 5 dakika kalkıp yürüdüm kafamı dağıtmaya çalıştım. Zaten başta gelen o aşırı sigara içme istediğini atlatınca normale dönüyor insan bi şekilde

Ecemom_ tıksınmeyene bu dedıklerın okdr zorki ilk bebemde 9 ay +3 ay dogduktan snra ıcmedım yaklasık 1 sene yani cunku tıksındım ama bunda tıksıntı yol daha farklı hatta devamlı aşerıyorum gibi nolcakk doktor bıle strese gırcekseniz için diyor stres skntı daha cok zarar dıyor etrafımdakı cogu kısıyede hep öyle dedi tırkayının stresı gergınlıqı cok farklı bılemedım ama kızımfa ıcmedım mesela ama hastalıktan bitrlü kırtulamadı somdı dıyorum ee ıcmedım neden boyle olduuu

Turkan35 14+5′ teyim normalde günde 2 paket sigara kullanıyordum fakat hamile kaldıktan sonra zorlaya zorlaya 10′a kadar düştüm. Umarım yakın zamanda tamamen bırakmış olurum iki gün içmemeyi denedim fakat ağlama krizleri herşeye sinirlenme aşırı depresif hal stres kafada bitmeyince olmuyor, son bir haftadır günde 4-5 saat içmeden durmayı deniyorum. Sanırım yavaş yavaş o lanet olası iradesizlikle bir şekilde kurtulacağım.

Hazalsemerci 10’da çok ilk aşamada en azından 5i deneyin. Sigara içerken yaptığınız rutinlerden kaçınmaya çalışın mümkün olduğunca. Kahve içiyorsanız mesela kahveyi bırakın muhakkak

Brconr bende başlarda aynı düşünüyordum. İlk gebeliğim. Normalde günde fincanlarca kahve içerdim çay gibi. Bide yanına sigara ohhh. 1 paket içerdim. Hamile kalınca bırakamadım tabi. Aserir gibi sigara çekiyor canım kahveyi de az azaltarak yudum yudum 2 fincan kadar akşama kadar içiyorum. Sigarayı doktoruma sordum yarım pakete düşürdüm ama vicdan azabı çekiyorum. İçmeyince salak salak krizlerim oluyor. Kendime de yakıştırmıyorum, farkındayım herseyin. Ama günde 3 taneye düşüremiyorum bi türlü. Ama durduramıyorum işte. Doktorum o bile çok dedi. 6 tane iç yarım olunca at dedi. Erken doğum ve bebeğin kilo almasını yavaslatıyor dedi. Çok stres yapmadığım zamanlarlarda yarım içip bırakıyorum hemen. Ama bazen ne yazıkki normal içiyorum. Seni çok iyi anlıyorum . Bırakamıyorsan bile azaltmalısın.

Turkan35 haklısınız ama maalesef şuan için o durum olmuyor. Zaten inanın bırakabilsem direk bırakırım ve bir daha asla önüne geçemediğim için başlamam hamilelik sürecimden sonra bile içmem. İnşallah bırakırım ve kurtulurum. Tek temennim o belkide kafaya taktığım için daha çok üzerine düştüm rüyalarıma bile giriyor. Allahım kimseyi bu iradesizlikle sınamasın.

Nznks ahahahahah yaaa anne olmak her açıdan ne kadar zor ufak tefek keyiflerimizden bile yavrularımız iyi olsun diye vazgeçiyoruz onları yapmanın hayalini kuruyoruz 🥰