972024 göğüs ucu cikarici var onunla gogus uclarinizi cikarin. Gogus ucu takmayin mümkünse o meme reddi yapiyor. Sağim makineniz varsa 1-2 dk sağim yaparak da ucunu cikarabilirsiniz. Erken dogum degilse pompa kullaniliyor bu arada bilginiz olsun, erken dogumda süt kanalları daha tam gelismemis oldugu icin elle sağım gerekiyor. Süt arttirmak icin hurma, tahin, bulgur pilavi ve ebebekte satilan malt icecek ve bestlak damla onerebilirim. 39 haftalik sezeryan dogum yaptim bebegim kuvezde 14 gundur dogumdan ciktigimdan beri sütüm var makine ile ve elimle sağıp goturuyorum cocuguma dogumdan once içecek ve hurma baslamistim yemeye icmeye süt sorunu yasamadim o yüzden bence , elinle sağ kasık ile ver olmadi. Kuvezde daha mama icmedi oglum elimle ve makine ile sagiyorum solunum sorunu oldugu icin henuz emzirme evresine geçemedim ama parmak ve şırınga ile veriyor hemsiresi meme reddi yasamasin diye, eline eldiven takiyor agzina veriyor parmagini bebegin yandan şırınga ile sütü agzina sıkıyor yavas yavas. Pes etme , pes edersen meme süt vermiyor gece bile kalk sağ 2-3 saatte bir 15 dk. Bebegin yeni dogduysa icecegi süt zaten 10 ml 2 saatte ya da 3 saatte bir , sağım yap açılsin kanallar