Merhaba kızlar, çok şükür bana da buraya yazmak nasip oldu. 5 Eylül akşamı 20.30 gibi arkadaşımla bebiş bir hafta sonra gelse tüm işlerim hallolmuş olur diye konuşurken birden suyumun geldiğini hissettim. Ama ilk başta anlayamadım akıntı gibiydi, azdı çünkü. Sonra tuvalete gidip çamaşırımı değiştirdim. Kilodun tamamı ıslandı. Suyumun geldiğini o zaman anladım. Ve kahverengi, pembemsi renkte nişanımda gelmişti. Ayağa kalkınca suyum biraz daha fazla gelmeye başladı, artık emindim. O zaman çok heyecanlandım. Sanki hazır değil gibiydim. Aslında 38+4 normal bi haftaydı ama ben 40.haftama kadar beklerim sanıyodum. Kızım erken gelmek istedi 😍. Doktoruma mesaj attım suyumun ve nişanımın geldiğini söyledim. Hastaneye geçin ebeler muayene edip bana haber verirler dedi. Hemen duş aldım evi biraz toparladım. Eksikleri koydum çantama iki saat sonra saat gece 12 gibi hastaneye vardık ve yatışım yapıldı. Sabah 6 gibi ebe muayene etti 2 cm açıklık var ama bebek daha kanala girmemiş çok yukarıda dedi. Nst de kendi sancılarım çıkıyordu ama ben çok hafif hissediyordum. Daha sonra 09.45 gibi suni sancı verdiler. Suni sancı gerçekten kendi sancınız gibi değil daha sık ve ağrılı oluyor. Sancı belime ve kasıklarıma vurdu benim. Sancı geldiğinde eşim belime masaj yapıyordu. Eliyle baskı uyguladı, biraz da olsa hafifliyodu ağrılarım. Öğlen oldu ama açılmam hâlâ tam yeterli değildi 5 cm falandı sanırım. Dayanıcak gücüm kalmadı, bu halde doğuramiycam ben dedim çünkü normal doğum için ıkınmak lazım güç lazım. Ebe gelip epidural (prenses doğum) ister misin dedi olur dedim. Halim kalmadı artık dayanamıyorum sancılara dedim. Anestezi doktoru geldi sancın gidince söyle belinden iğne yapıcaz sancı yokken yapmamız lazım dedi. Sancım gidiyor tam iğne yapılcak yine sancım geliyor. Tamam diyorum gitti sonra yine sancı başlıyor. Dakika başı sancım geliyor. Anestezi Doktoru, ebeye bence siz bi muayene edin sancılar çok sıklaşmış doğum yakın diye tahmin ediyorum dedi. Sonra biz epiduralden vazgeçtik. Son bi güçle sıcak suya girdim. Karnıma belime sürekli sıcak su tuttu eşim. O kadar rahatlattı ki. Kızlar sancı zamanı kesinlikle sıcak suya girmenizi tavsiye ederim. Hem ağrılarım hafifledi hem de açılmamı kolaylaştırdı. Neyse yarım saat falan suda durduktan sonra ebe gel bi tekrar bakalım dedi. Doktorumda gelmişti bu sefer o muayene etti. Oo süper açılma olmuş doğumu başlatıyoruz dedi. Normalde izlediğim videolarda nefes alıp nefesimi tutup o şekilde ıkınmam lazımdı ama o sırada yapamadım. Nefes bile alamadım sancılardan. Sadece normal bi şekilde ıkınabildim. Üç dört ıkınmaya geldi güzel kızım. O an hiç bitmiycek doğuramiycam sandım. Ama bebek ve plesanta çıkınca öyle bir rahatlıyosunuz ki.. Kızımı göğsüme koydular, o an tüm her şeye bedel.. Ebeler karnıma falan hiç baskı yapmadı müdahale etmediler. Sanırım 15 dakika falan sürdü doğumum. Ve ben yürüyerek çıktım Doğumhaneden. Hep hayalimdi nasip oldu çok şükür. Yalan yok çatı muayenesi biraz zorladı beni, bebek yukarıda olduğu içindir belki bilmiyorum. Hiçbişey kolay değil, sıkıntı çekmeden kavuşamıyorsunuz bazı şeylere ama evladınızın o mis kokusu her şeyi unutturuyor. Şuan 25 günlük oldu kızım ve yanımda uyuyor. Rabbime şükürler olsun sağlıkla kavuşmayı nasip etti. Bu yazımı okuyan herkese hayırlı kolay bir doğum nasip olsun inşaallah. Doktorum Hatice yalçınkaya şenel den Allahü teâlâ razı olsun, o kadar güzel yönetti ki süreci, hakkını ödeyemem. Yine doğum yapsam tercih ediceğim tek doktordur. Beylikdüzünde oturanlar varsa mutlaka tavsiye ederim. Aşırı ilgili, anaç, mükemmel bir doktor. Artık her ay göremiycem diye üzülüyorum :) Canan ebe ve Kerime hemşire de çok ilgiliydi. İşini hakkıyla yapan insanlar iyi varlar. Bu arada Beykent üniversite hastanesinde doğum yaptım.