26 Eylül perşembe akşamı suyumun gelmesiyle hastaneye yatisim yapıldı. Herşey çok normaldi. 4 cm acikligim vardi ve suni sanciyla doğum yapmayı planlıyorduk doktorumla. Tabi sen hesabını yaparken sana yazılan kader bambaşka olabiliyormus. Yatisim yapıldı acikligim kontrol edildi . suyum geliyordu. Sabaha kadar kontrol altındaydm. Sabahta suni sancı verilmeye başladı. Acikligim 7 cm kadar olmuştu . herşey çok güzel ilerliyordu. Sancı geldiği zaman derin nefes alıyordum. dua ediyordum. Neyse koridorlarda sancıları karşılarken ebe gelip Buscopan adlı kas gevşetici vurdu rahim agzimin yumusamasi içinmiş. Onu vurur vurulmaz nabzım 170 alerjik şok gecirmeye başladım. Nefes alamadım. Gözlerim net görmemeye başladı.. Kalbim duracak gibiydi ve eşimin kollarında bayilmisim. Sadece sesleri duyuyorum hemen doktorum geldi kalp doktorları falan geldi ve oksijen bağladılar. Tansiyonum 16/10 a kadar çıktı . Kalp doktoru kalp iğnesi enjekte falan ediyor bir yandan doktorum panik halinde görüyorum ama nefes alamıyorum diyorum sadece.. Eşimin kayinvalidemin aglayislari hala kulagimda.. Nabzimi az da olsa düşürdüler ve beni direk acil sezaryana aldılar.. Sezaryan sırasında da tekrar kalbim Taskardi oldu tekrar fenalastim ve sakinleştirici vurdular.. Kızım doğdu videolara almışlar ama ben hepsini hayal mayal hatırlıyorum.. O kadar zordu ki.. Böyle olsun istememiştim. Kızım 27 Eylül saat 13:00 da doğdu.. Onu koklayinca herşeyi unuttum.. Ama bende kötü bir anı olarak kaldii… Burda pozitif hikayeler okurken içimden hep Allah’ım bana da nasip et diyordum ama nasibim bu sekildeymis.. Ama buna da çok şükür diyorum.. Tevekkül etmek önemli.🙏🏻🌸 Sizede güzel hayırlı musmutlu doğumlar diliyorum kızlar . Rabbim gönlünüzden geçen ne varsa nasıp etsin inşallah..♥️🥹🙋🏻‍♀️

mrv012 Allah bagislasin cnm bebeginle cok mutlu ol insallah 🥰😘❤️ bisey sormak istiyorum kas gevsetici vuruldugunu ilk defa duydum ne alaka yaa surecin cok guzel ilerlerken 7 cm aciklikla o ignenin amaci neydi yani . Cok kotu bi ani olarak kalmis sende cok uzuldum Allah kurtarmis wllh seni

BerivanLina Çok teşekkür ederim.♥️ ya doktorum rahim ucun daha da yumusasin ve daha hızlı bir doğum yapabilmen için vurdurdum o iğneyi dedi. Ve zaten her normal doğumda vuruluyormus sanırım. Ben 30 yıldır vuruyorum ilk kez alerji yaptıgini gördüm dedi.

İğneyi ilk defa duyuyorum çok saçma doğumun çok güzel ilerlemiş belki ½ saate de doğururdun yani o hemşireyi de hastaneyi de şikayet edebilirsin doğum anında olur mu böyle şey ya Allah seni korumuş gözün aydın sen de evladınla yeniden doğmuşsun

mrv012 ilk defa duydum wllh ne yalan soylim burda bilen anneler varsa yorum yapsa keske. Sukur ki Allah seni bebegine bagislamis ❤️

Elfnrk Eğer böyle birşey yaptıysa Allah’a havale ediyorum. Bide özelde doğum yaptım. Böyle sorunlar yasamamk için. 🥺

Elfnrk hemşireler doktorun order etmediği bi ilacı uygulayamazlar

Geçmiş olsun hangi sehir hangi hastane merak ettim

Gözünüz aydın sağlıcakla büyütün inşallah 🌸💕 buscopan vajinal doğumlarda rahim ağzını yumuşatmak için genellikle damardan yapılır çok da etkili bir ilaçtır sık sık da kullanılır . Sizin başınıza talihsiz bir olay gelmiş çok geçmiş olsun bundan sonra aklınızda bulunsun her hastaneye gittiğinizde belirtin yapılmasın 🌸

İlk defa duydum 7 cm açıklığın varken zaten doğuma en fazla bir saat kalmış ne iğnesiymişki bence ardını araştırmalışın Allah korusun daha kötüde olabilirdi benim ilk doğumumda açılmam 6 cm’yi geçince epidurali bile yapmadı doktor zaten doğuracaksın birazdan sabret diyerek

ftetcdr Çok teşekkür ederim. Evet doktorumda aynısını söyledi. ben 30 yıldır sürekli vajinal doğumlarda yapıyorum ve ilk kez başıma böyle bir olay geliyor dedi . oda baya korktu.. Hastanede hatta doktor arkadaşıyla tartışır gibi olmuş. benim hastam acil ameliyathaneyi boşaltın falan demiş. kayinvalidemgil anlattı banada. Evet doktorum da dedi alerjin varmış o iğneye hastanede mutlaka belirt dedi.

anneadayi_ Vajinal doğumlarda yapılıyormus . Bende ilk kez duydum. 🫣

mrv012 Allah Allah ben hemsireyim ama mesleğimi yapmıyorum tabi buscopan olduğuna emin misiniz çünkü spazm giderici ağrı kesici etkisi. Var ağrılı adet döngüsünde kullanılıyor genç kızken çok yapılmıştı bana ismini okuyunca dedim bu rahim gevşetici iğne değil ne alaka hem öyle hem de sizin zaten 7 cm acikliginiz varmış ne gerek vardı iğne yapılmasına Rabb’im korumus sizi verilmiş sadakaniz yaşayacak ömrünuz var mış evladınız la bir ömür mutlu olun inşallah bahtı açık olsun yavrunun🤲🌸

Ebaki ebeyim ben ☺️ buscopanı kabaca serviks ağzını yumuşatmak için kullanıyoruz 🙃

mrv012 o iğnenin direkt damar içine gönderilmesi geçici körlük yapar bu biraz da size uygulama yapanın sorunu. Serum içinde verilmesi gereken ilaçtır o

Ebaki Evet doktorun Buscopan yaptırdım dedi . Sonrasında ebe de aynısını söyledi. Rahim ağzı yumuşaması için kullandığımız bı yöntem dedi. Çok teşekkür ederim. evet yaşayacak ömrümüz varmış gerçekten. Kızım da bende sağ kaldık hamdolsun. tabi hasarları olmadı değil trawma oldu bende ama binada şükür.🥹🙏🏻