Ezgi001
Rica ederimm 💕🌸
Şöyle açıklayayım. Yumurtlama dışında hamilelik asla olmaz diyemeyiz ama çok az bir ihtimalle olabilir.
Daha doğrusu yumurtlamadan 3 gün önce ilişkiye girildiğinde de hamile kalınabilir. Çünkü spermin ömrü 72 saattir yani 3 gündür. İlişkiye girdikten 2-3 gün sonra yumurtlama olsa bile sperm 72 saat canlı kalabildiği için yumurtayı dölleyebilir ve hamile kalınabilir..
Önemli olan yumurta ve spermin birleşimi, gerisi takdir-i İlahî.
Kafa karışması çok normal çünkü her kadın kendi tecrübesine dayanarak bilgi veriyor olabilir. Bu durum herkeste farklılık gösteriyor. Mesela ben yoğun akıntı ile yumurtlama zamanımı bilirim. Başkası ağrı hissederek anlayabilir, bir başkası sadece ovulasyon testi ile anlayabilir gibi…
O yüzden siz arkadaşım böyle dedi şöyle dedi kısmına takılmadan kendi bedeninize odaklanın. Adet sonrası kendinizi takip edin akıntı oluyor mu ağrı oluyor mu gibi. Ben bunları hissetmiyorum diyorsanız hemen eczaneden ovulasyon testi alıp o şekilde öğrenebilirsiniz.
Dediğim gibi her kafadan çıkan ses bilgi fazlalığı oluşturur bu da sizi yorar, tabiki dinleyin bilgi edinin bu ayrı tecrübe katar amaaa her şeyden önemlisi sadece kendi bedeninizi takip edin kendi bedeninizi tanıyın. O zaman kafa karışıklığınız azalır Allah’ın izniyle de yumurta ile sperm bileşimi oluşur ve çok güzel bir hamilelik süreci yaşarsınız 🍀