erda -sancı odasına beni tek aldılar, yanıma kimseyi sokmadılar, kendi ailemden bile.. banyoya dikkat etmedim normal odalarda var ama sancı odasında var mıydı inan hatırlamıyorum..
-benimki hızlı ilerlediği için vurmadılar ama benden önce iki doğum oldu ikisi de sabahtan beri suni sancı çekmişler, biraz zor olmuş..
-herkesin ağrı eşiği başkadır, bence sancı kısmı abartıldığı kadar zor değildi, ara ara geldiği için aralarda dinleniyorsun, hareket etmek bir nebze azaltıyor, ben öyle hiç bağırıp çağırmadım, ebeler bile hayret etti, nst’de sancılar 100’ü vuruyor bakıyor ben sakinim hissetmiyor musun gerçekten dedi, hissetmez olur muyum sadece bağırmıyorum dedim🙃
-dikiş yerlerim doğumdan sonra baya sızladı, ağrı kesici iğne yaptılar hem gece hem sabah o rahatlattı.. Evde de kullanmak için minoset verdi işe yarıyordu.. Ama hiç öyle dedikleri gibi normal doğurursan sonrasında rahatsın durumu yok, dikişler bir süre zorluyor insanı oturup kalkarken.. Ama tabi dayanılmaz değil..
-Ben kesi atıldığını hissettim ama doğum sancısının yanında o acımıyor pek, benim çok kanamam oldu, hilal hanım bu hoşuma gitmedi bira an önce doğurtalım dedi, gerekli olduğu için atmıştır diye düşünmek istiyorum..
-odamız ferah genişti lavabo-banyo iyiydi.. sıcaklığı kendin ayarlayabiliyorsun.. Yanına herkesi alıyorlar saat takıntısı olmadan yanında istediğin kişi refekatçi kalıyor ona da yemek geliyor..
-süsleme kendin yapabilirsin biz sadece kapıyı süsledik ama odada tavanda bant izleri vardı demekki süslenmiş önceden.. Çekim yaptırdık fena olmadı, hastanenin anlaşmalı olduğu kişiye..
-Ben iyi ki evde çekmişim hilal hanım da aferin çoğunu evde çekmişsin dedi.. Evde daha rahat oluyor insan, meryem ana otunu mutlaka yap, faydası oldu bence, sancın başlar başlamaz duaları ile suya koysunlar, bir yudum da su iç ondan..doğumdan sonra da hemen sudan çıkarsınlar.. Pozitif düşün herkesin doğumu kendine özel, başkaları çok sıkıntı çekti diye seninki de öyle olmaz, ben hep olumlu düşünmeye çalıştım çok şükür çok zorlanmadım.. Bir de zaten Rabbim yardım ediyor dua etmek lazım bol bol.. umarım yardımcı olabilmişimdir.. geç oldu kusura bakma annelik tam zamanlı bir iş😅