Tatliruh Merhaba anneler, 38+6 da planlı sezeryan doğum yaptım. Çok şükür sancılı süreci atlattık, sorularınız varsa alabilirim ☺️🫶🏼 Herkese sağlıklı kavuşmalar 💞
Ozlemmmmm Tatliruh hayırlı olsun bende pazartesi doğum yaptım dün akşamdan beri dikiş yerlerim sızlıyor idrar yaparken yanma var normal mi acaba ilginiz var mi
aslyalm Tatliruh planlı sezeryan nasıl oluyor ya benimde ilk bebeğim normal oldu şimdi hamileyim ikinci dogumumu sezeryan istiyorum ama bu konu hakkında pek bilgim yok
Birbebekannesi01 Tatliruh ilk dogumum sezaryen oldu benimde ama yoğun bakımda kaldım bikac gün sonra doğum servisine aldılar direnler sonda takılı olduğu için sadece sırt üstü yatabildim sağa sola vs hiç dönemiyordum. Merak ettiğim seyrinde sıkıntısız giden bir sezaryen doğumdan ne kadar sonra sağa sola dönüp yatabiliyorlar 🥲
Mineeee14 Ozlemmmmm normal ama üşütmemeye kendini zorlamamaya dikkat et enfeksiyon varsa ondan da yanma oluyor
Tatliruh Ozlemmmmm benim dikişlerim daha yeni sayılır ilerleyen süreçte ne olur bilmiyorum ama şu anlık dikiş yerimde acı hissediyorum yanma yok
Ozlemmmmm Mineeee14 günlerdir basur ağrısı çekiyorum onun için çok fazla suya girdim çıktım inşallah dikislerime bisey olmamıştır
Mineeee14 Ozlemmmmm büyük ihtimalle üşütmüşsün enfeksiyon da kapmış olabilir kadın doğuma gitmeni tavsiye ederim
Sevde_M Bende çarşamba sezeryan oldum. Gerçekten Rabbim kolaylık versin 😢 omuz ağrısından asla amaa asla uzanıp yatamıyorum.
Nur0961 Sevde_M ay ben onu bı önceki doğumda yaşadım kaburga ve omuz ağrısı nefesimi kesmişti resmen sürekli serum takıldım hastanedeyken bu sebepten doktorum ameliyathane soğuk ondan dedi ama bence bebeği çıkartırken ki baskı vede spinal ilacindan dolyi olduğunu düşünüyorum ben
Tatliruh Sevde_M evet şiddetli omuz ve boyun ağrısını ben de çektim, annem sıcak su ve havlu ve sürekli terimi sildi o şekilde atlattık. Ve bolll kahve için boyun ve omuz ağrısı spinal anestezinin yan etkilerinden
Sevde_M Esma_0109 peki bacaklar ayaklarda oluşan ödeme de ne yapabiliriz bilgin var mi? Ömrümde böyle ödem görmedim ya sezeryan ile alakalı mi anlamadım
Esma_0109 Sevde_M evet benim de öyle oldu doktor bol bol yürü ve tuzlu tüketme demişti 2.gün indi zaten çünkü ben hiç oturmadım sirekli yürüdüm canım🙏 hepsi geçiyor şükür ki🙏
Ozlemmmmm Sevde_M benimde doğum yapalı 6 gün oldu yeni indi ayaklarimdaki şişlik çok çok farklı biseydi üstü pogaca gibi oldu ve ayağımı sürükledi resmen yururken
Tatliruh Sevde_M evet ameliyattan çıktığımda ayaklarım ödemliydi ama akşama ödemim geçti çözümü bol su ve yürüyüş olmalı
Sevde_M Nur0961 bana da gaz sancısı omuza vurur dediler ama asla inanamadım. Ben hastane de direkt ilk gün gaz çıkardım o yüzden tuhaf ya gerçekten ilk kez okadar ağrıdan dolayı ağladığımı bilirim
Sevde_M Nur0961 gerçekten balon gibi çok doğru bir tabir 😀 yürüyorum yürüyorum ama yine de banamisin demedi ya
Nur0961 Sevde_M çok kötü gerçekten dikislerim bile okadar acimadi çok değişikti çok iyi anlıyorum seni umarım bu doğumda olmaz
Tatliruh Sevde_M evet aynısını bana da hemşireler söyledi ve mantıklı geldi aslında. Bundan hariç spinal anesteziden de kaynaklanıyor
Zeyela aslyalm doktorla bir gün belirliyorsunuz bebeğin gelişimine göre o gün ameliyat oluyorsunuz tabi ondan önce su falan gelirse onu bilemiyorum zaten erken alınıyor sezeryanda 40 hafta beklenmiyor
12moom Merhaba bende sezeryan istiyorum ama çok kararsızım kansizligim ve demir eksikliği var bende kanım baya düşük çoğu kişi kan kaybı sezeryanda fazla oluyor dedi aklım karıştı benim de o andan çok korkuyorum
Sevde_M 12moom herkesin tercihine saygı duyarım ama eğer normale bir engel yoksa sezeryan olmayın derim 😢
Tatliruh 12moom sezeryan da bir doğum şekli sadece ameliyat ve kan kaybı olarak görmemek lazım. Tercih sizin ve bebeğinizin