bilgemomy merhaba Sizi çok iyi anlıyorum. Öncelikle başınız sağolsun Rabbim yüreğinize ferahlık versin. Bu şekilde sonuçlanan gebelik lerde genelde rahim ağzı yetmezliği teşhisi koyuluyor. Bir süre önce maalesef bende bu şekilde ikizlerimi kaybettimde. Rutin kontrolde rahim ağzının açık poşun aşağıda olduğunu öğrenerek hastaneye yatışım yapıldı. Poş aşağıda olduğu için birde bebeklerden biri ayağını çıkarıp geri çekiyordu doktorumunda cesaretsizliğinden dikiş atılamadı. bunlardan sebep 10 gün hastanede 10 gün evde 20 gün yattım oturmadım bile sadece wcye kalktım. 20.gün başlayan sancıyla sabah 9 civarı doktora giderken suyum geldi öğlen normal doğum yaptım. 5 gün yaşadı ikiside arka arkaya veda ettiler.
İkinciye hamile kaldığımda doktorumu değiştirdim ve yeni doktorum aniden açılmadığını kontrol edilmediği için gözden kaçmış olduğunu söyledi açıklığın. İkinci gebelikte 13+5 te hunileşme yani rahmin içeriden açılmaya başlamasını görür görmez doktorum ertesi gün dikiş attı Allâh razı olsun. Ve şimdi evladım 40 günlük oldu kucağımda.
Zor atlatılan bir süreç oldu benim için ki hala atlatabildiğimi düşünmüyorum. O yüzden kendinizi yalnız ve suçlu hissetmeyin. Yaradılış gereği böyleyiz. Ayrıca aksi birşey görülmedi demişsiniz ama doktorlar geçmiş öyküde bu tarz kayıp yoksa rahim ağzını kontrol etmiyorlar. Kimisi ya denk geliyor şans eseri yada doktor tedbirli davranıyor kontrol ediyor öyle görüyor.